Rasprodaja prije smrti: Alain Delon se rješava umjetnina, ne želi da se prodaju nakon što umre

Milan Dalmacija
26. lipnja 2023.
Novosti
A- A+

Francuski glumac i poduzetnik Alain Delon prije svoje smrti odlučio se riješiti cijele svoje umjetničke kolekcije. Na šestoj aukciji je prodano 80 djela za više od osam milijuna eura. Glumac je poznat po tome što zagovara eutanaziju, a želi je primijeniti i na sebi.

Alain Delon | Foto: Screenshot: YouTube/eCelebrityFacts

Kontroverzni francuski glumac, producent i poduzetnik, Alain Delon odlučio se riješiti čitavog bogatstva prije svoje smrti. Nedavno je za više od osam milijuna eura prodao 80 djela iz svoje umjetničke kolekcije.

– On ne voli aukcije nakon smrti, rekla je njegova kći, glumica Anouchka Delon za tjednik Le Journal du Dimanche.

Na dražbi održanoj u četvrtak najviše cijenu, više od milijun eura, postiglo je djelo Raoula Dufyja “La baie de Sainte-Adresse”. Ovo nije prva aukcija umjetnina iz Delonove kolekcije. Prije ove ih je bilo čak pet, a u njima se 87-godišnji Francuz “riješio” satova i brončanih skulptura.

U redu za smrt: Osmero Hrvata čeka eutanaziju, sve provodi jedna švicarska organizacija

Inače, Alain Delon je poznat i po svojim kontroverznim stavovima o smrti. U intervjuu za Paris Match prije dvije godine podržao je eutanaziju kao “jedinu normalnu i logičnu stvar”. Kasnije je izjavio da želi da ga isključe s aparata za održavanje života ako kojim slučajem padne u komu.

Strah od kome se u njemu pojavio nakon što je 2019. godine preživio moždani udar. Htio je nagovoriti sina Anthonyja da potpiše izjavu o iskapčanju aparata za održavanje života, no on je u razgovoru za RTL priznao da ne želi biti “njegov krvnik”. Sada sve češće razmišlja o eutanaziji.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap