Provjerite gdje je sve besplatan ulaz na Noć muzeja 2019.

Josip Mihaljević
29. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama i ove godine organizira popularnu Noć muzeja. Dvjestotinjak muzeja diljem hrvatske ovoga petka (1. veljače 2019.) otvara svoja vrata potpuno besplatno.

noć muzeja

Foto: Press

Tema ovogodišnje Noći muzeja možda će vam zvučati nemuzejski – radi se o inovacijama i digitalnoj budućnosti tih ustanova.

Noć muzeja je i inače zamišljena kao dinamična manifestacija koja se fokusira na dobre muzejske prakse, razvoj samih muzeja i njihove publike. Tema inovacija i digitalne budućnosti nikada nije bila ‘opipljivija’, a muzeji u svakodnevnoj praksi sve češće koriste nove tehnologije.

Preko 200 ustanova otvara svoja vrata – besplatno

Noć muzeja će se u 2019. godini održati ovoga petka, 1. veljače 2019. godine. Osim samih muzeja, u manifestaciju su se uključile i galerije te baštinske, znanstvene i obrazovne ustanove.

Vrata se otvaraju u petak u 18:00 sati, a predviđeno vrijeme trajanja je do 01:00 iza ponoći, ali varira od ustanove do ustanove.

Osim širenja svoje publike i predstavljanja rada, cilj je predstaviti hrvatsku kulturu, umjetnost i znanost kroz besplatne izložbe i događanja.

Zagrepčani – vozite se besplatnim turističkim tramvajem

Dolazak do željenog od brojnih zagrebačkih muzeja ove godine neće biti problem. ZET će uvesti besplatne tramvajske i autobisne linije koji će obilaziti sve ustanove koje su uključene u Noć muzeja. One kreću voziti u petak u 18:00 sati, kada muzeji krenu otvarati svoja vrata.

Turistički tramvaj – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Trg bana Josipa Jelačića – Praška – Zrinjevac – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Trg Republike Hrvatske.

Mini autobus vozit će od Mimare prema Gornjem gradu: Frankopanska – Mesnička – Brezovačkog – Matoševa – Jezuitski trg – Opatička – Ilirski trg – Opatička – Trg Svetog Marka – Mesnička – Frankopnaska – Mimara.

Autobus će voziti od Trga Mažuranića do Muzeja suvremene umjetnost i natrag: Trg Mažuranića – Savska – Ulica grada Vukovara – Nacionalna sveučilišna biblioteka – Muzej suvremene umjetnosti.

Polasci s Trga Mažuranića ostvarivat će se svaki puni sad (počevši od 18:00), a polasci od MSU-a također svaki puni sat, ali počevši od 18:30 sati.

Popis svih ustanova koje sudjeluju u Noći muzeja:

B

Č

C

D

Đ

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Z

Provjerite gdje je sve besplatan ulaz na Noć muzeja 2019.
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap