Provjerili smo cijene u trgovačkim lancima, evo gdje ćete najjeftinije proći

Matej Markovinović
19. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Poskupljenje cijena namirnica goruća je tema proteklih tjedana u medijima. Situacija za mnoge postaje ozbiljno zabrinjavajuća, no mjere Vlade RH koje će stupiti na snagu 1. travnja 2022. godine, navodno bi trebale ublažiti stvar. Budući da je svaka kuna važna, odlučili smo posjetiti Lidl, Konzum, Kaufland, Eurospin i Interspar te iz prve ruke provjeriti kako se kreću cijene nekih čestih proizvoda.

Foto: Unsplash

Praćenje akcija za mnoge je postala redovna aktivnost, pogotovo sada u vrijeme divljanja cijena. Iako je Vlada RH donijela mjere koje bi trebale barem donekle stabilizirati situaciju i dalje se ‘broji sitno’, pogotovo ako ste umirovljenik s prosječnom ili ispodprosječnom mirovinom. Da bismo vam olakšali odabir u koji trgovinu otići za što bolje cijene, odlučili smo posjetiti Lidl, Konzum, Kaufland, Eurospin i Interspar te provjeriti koliko je potrebno zaviriti u džep za pojedine namirnice.

Na listu smo, naime, stavili špagete, umak za tijesto, trajno mlijeko, crvenu jabuku, naranče, crveni luk, rajčicu, jaja, svinjetinu te pileća prsa. Da ne duljimo mnogo, prilažemo tablicu sa svim trgovinama, proizvodima i cijenama.

Foto: mirovina.hr

Trajno mlijeko, dakle, najjeftinije je u Kauflandu, dok je u Konzumu najskuplje. Špageti, doduše, u Kauflandu su ipak najskuplji, dok su u Eurospinu najpristupačniji. Kad je riječ o narančama, za njih se isplati otići u Interspar ako želite uštedjeti koju kunu, dok se isto ne može reći za crveni luk, koji je tamo u ovom slučaju najskuplji. Međutim, Interspar se može pohvaliti svojim proizvodima koji uistinu nisu loši, a ponekad znaju biti i poprilično pristupačni, kao, primjerice, paket od 10 M jaja.

Cijena svinjetine, naime, varira, ovisno naravno o kojem je dijelu mesa riječ. Mi smo se za ovaj primjer bazirali na svinjske odreske bez kostiju, koji su, usput, najjeftiniji u Eurospinu. Talijanski lanac trgovina može se pohvaliti niskim cijenama, ali svakako valja istaknuti da nemaju proizvode brendova na koje smo uvelike navikli. U svakom slučaju, za uštedu nije loše malo više protegnuti noge, a dobra je vijest da su Konzum i Lidl najavili smanjivanje cijena pojedinih proizvoda i prije 1. travnja 2022. godine.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap