Prošle su četiri godine od smrti Olivera Dragojevića, evo po kojim pjesmama ćemo ga pamtiti

Matej Markovinović
29. srpnja 2022.
Novosti
A- A+

Velikan hrvatske glazbene scene, Oliver Dragojević, umro je 29. srpnja 2018. godine, a njegovi bezvremenski hitovi i dalje se “vrte” na radiju, baš kao i nekada. Njegova je smrt mnoge zavila u crno, pa je tada po prvi puta u Hrvatskoj bio proglašen Dan nacionalne žalosti. Evo po kojim ćemo ga pjesmama pamtiti.

Foto: Oliver Dragojević | Youtube screenshot

Nakon teške bitke s karcinomom pluća, 29. srpnja 2018. godine, umro je Oliver Dragojević, velikan hrvatske glazbene scene, kojeg i dan danas poštuju svi, i mladi i stari.

Njegova je smrt cijelu Hrvatsku zavila u crno te je po prvi puta u povijesti naše zemlje proglašen Dan nacionalne žalosti. Posljednji ispraćaj održao se na splitskoj rivi, gdje su se okupile tisuće ljudi. Fotografije tog dana obišle su cijeli svijet, pa su o tome također pisali mnogi strani mediji, što dokazuje kakav je Dragojević utjecaj imao i na svjetskoj glazbenoj sceni.

Kad već spominjemo Dragojevića i svjetsku glazbenu scenu u istoj rečenici, svakako treba podsjetiti da je naš hrvatski velikan nastupao i na brojnim svjetskim pozornicama, uključujući  Opera House u Sidneyu, Carnegie Hall u New Yorku, Royal Albert Hallu u Londonu i Olympia Hall u Parizu.

Diskografija “starog morskog vuka” poprilično je opširna, no mi smo na jednom mjestu odlučili skupiti 10 njegovih najpopularnijih pjesama.

Cesarica

Nadalina

Skalinada

Vjeruj u ljubav

Moj lipi anđele

Kad mi dođeš ti

Galeb i ja

Tko sam ja da ti sudim

Molitva za Magdalenu

Trag u beskraju

 

 

Copy link
Powered by Social Snap