Pronalazak poruke u boci izmamio veliku sreću 86-godišnjem ruskom umirovljeniku

Josip Mihaljević
21. kolovoza 2019.
Novosti
A- A+

Napišete poruku, fino ju zamotate i stavite u staklenu bocu i dobro začepite plutom. Zvuči tako filmski, ali funkcionira i u pravom životu. Najnovija priča dolazi nam s Aljaske gdje je nasumični stanovnik slučajno pronašao 50 godina staru poruku u boci. Društvene mreže su obavile svoj posao i pronašli su autora – 86-godišnjeg ruskog umirovljenog mornara.

poruka u boci

Foto: Facebook

Stanovnik Aljaske Tyler Ivanoff išao je skupljati drva za zimu kada je pronašao nešto zanimljivo – staklenu bocu s porukom. Boca je bila začepljena plutom, a poruka je ostala suha i sačuvana.

“Čep sam morao vući poprilično jako. Rukama nisam mogao otvoriti, ali zubima jesam. Iznutra je bilo suho, ali smrdilo je na neki stari alkohol, vjerojatno vino”, kazao je Ivanoff.

Međutim, kako je napisana na ruskom jeziku, Ivanoff je fotografiju poruke objavio na Facebooku i pitao svoje prijatelje znaju li nekoga tko bi poruku mogao prevesti:

“Iskreni pozdrav! Pozdravljam onoga tko pronađe ovu poruku s ruskog dalekoistočnog broda VRXF Sulak. Tražim od vas da dođete da se upoznamo na adresi Vladivostok -43 BRXF Sulak kako bi upoznali čitavu moju posadu. Želimo vam dobro zdravlje, dug život i sretnu plovidbu. 20. lipnja 1969.”, pisalo je u poruci.

Otkrili su da je poruku napisao ruski mornar ploveći na brodu Sulak prije točno 50 godina. Očekivano, ruski mediji su se zainteresirali za priču i uspjeli pronaći autora poruke – živog i zdravog, u mirovini, s 86 godina na leđima.

Kada su javili umirovljenom kapetanu Botsanenku da su pronašli poruku, ruski mediji kažu kako se odmah rasplakao od sreće. Potvrdio je da je plovio brodom Sulak sve do 1970. godine i prepoznao svoj rukopis.

A mladić koji je pronašao fotografiju kazao je na Facebooku kako je stvarno super da je poruka od prije 50 godina prerasla u pravu malu priču. Kazao je kako će i on napisati poruku u boci, baciti je u ocean i nada se da će njega za 50 godina kontaktirati netko i prisjetiti ga na ovaj dogajađ.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap