Pripreme za Uskrs – Kako izraditi proljetnu girlandu? Zabavite se s unucima i unesite boje u svoj dom!

Dora Šušković Stipanović
27. ožujka 2020.
Novosti
A- A+

Pripreme za Uskrs ne obuhvaćaju samo nabavku namirnica, već i ukrašavanje doma. Dok neki samo ukrase dom granama ili ukrasnim pisanicama, drugi se potrude i malo više. Ako vi spadate u ovu drugu skupinu, imamo rješenje. Naime, proljetna girlanda vaš će dom obojati veseljem. U projekt svakako uključite svoje unuke.

Foto: Youtube screenshot

Pripreme za Uskrs nisu toliko komplicirane. Kod kuće sigurno imate dovoljno materijala za izradu proljetne girlande. Kad dostupnim materijalima pridodate svoju kreativnost i malo boje, rezultat neće izostati. Ionako nam je cilj zabaviti se i provesti vrijeme opušteno i produktivno. 

Šablona

Izaberite jedan ili više omiljenih proljetnih i uskršnjih motiva kao što su pisanice, mrkve, pilići, zečići, cvijeće i slično. Olovkom nacrtajte izabrane motive na papir. Potaknite unuke da crtaju iz svoje glave i budu maštoviti. Ako se ne osjećate kreativno, motive možete pronaći u knjigama ili na internetu pa ih precrtati ili isprintati. Možete iskoristiti i ovaj naš predložak:

Šareni motivi

Izrežite nacrtane predloške koji će vam služiti kao šablone. Pomoću šablona izradite još 10 do 15 jednakih motiva tako da ih iscrtate pa izrežete. Kao podlogu možete koristiti kolaž papir, karton, stranice stare knjige koja godinama skuplja prašinu, kuhinjske podmetače od pluta, vrećice za poklone, vreće od jute, tkaninu, filc…

Pripreme za Uskrs s unucima - Organizirajte detektivsku igru potrage za čokoladnim jajima

Ukrasi

Izrezane motive obojite bojicama, flomasterima, temperama, vodenim bojama ili pastelama. Možete nacrtati različite ornamente poput točkica, trokutića, pruga, valova. Od kolaža, tkanina, vrpca, vate ili pompona napravite manje ukrase i zalijepite ih na svoje motive. Djevojčice će razveseliti perlice i šljokice, ako ih imate. Za ljepljenje možete koristiti kruto ili tekuće ljepilo, selotejp ili pištolj za vruće ljepilo. Pazite na unuke. Dajte im da rade ono što je primjereno njihovom uzrastu i budite uz njih.

Pripreme za Uskrs će se na kraju isplatiti

Ukrašene motive posložite u nizu na stol. Kad ste zadovoljni redoslijedom, okrenite ih na stražnju stranu i zalijepite na uže ili vrpcu. Umjesto ljepljenja možete probušiti rupice na vrhu svojih motiva pa kroz njih provući flaks ili konac. Motive jednostavno možete pričvrstiti i kvačicama ili spajalicama. Prostor između motiva možete ostaviti praznim ili nanizati drvene i šarene perle i trake od materijala koje ćete zavezati u čvor oko užeta.

Gotovu girlandu objesite ili zalijepite na policu, zid, prozor ili balkon i uživajte s ukućanima u novom, šarenijem pogledu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap