Prije 10 godina preminuo je predsjednik Sabora, Boris Šprem: SDP ga se prisjetio biranim riječima

Milan Dalmacija
30. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Na 10. godišnjicu smrti prerano preminulog predsjednika Sabora, Borisa Šprema, delegacija SDP-a ga se prisjetila biranim riječima te mu odala počast na zagrebačkom groblju Mirogoj. Šprem je preminuo u 56. godini života od teškog oblika raka plazma stanica krvi.

Delegacija SDP-a odala je počast pokojnom predsjedniku Sabora, Borisu Špremu na 10. godišnjicu njegove smrti. | Foto: Facebook/SDP Hrvatske

Prije deset godina, prerano, u 56. godini života, preminuo je predsjednik Hrvatskog sabora, Boris Šprem. Na okruglu godišnjicu njegove smrti, delegacija SDP-a predvođena potpredsjednicom Sabinom Glasovac položila je cvijeće i zapalila svijeću na njegovom grobu na zagrebačkom Mirogoju.

– Bio je veliki političar, ali još veći čovjek i prijatelj kojeg su poštovali mnogi. Često je govorio da političari moraju služiti narodu, jer je suverenitet posuđen od naroda koji mora imati vlast u svojim rukama svakog dana, a ne samo na dan izbora, poručili su tom prigodom iz SDP-a na Facebooku.

https://www.facebook.com/sdphrvatske/posts/pfbid02bwxkzwtzcT2uWwiXcWcRk3yGX1KBAQ1PePo1GhUkG2Db7NeJ7BnvqKrxVXwofQWCl?__cft__[0]=AZUBhtKdKz5bj95Gg0dVzYsLDypG5bhiyXEpOpjgBeKRoOqVNkKka1BvCXjbTHnwKfvXdtB2awrnnj70N48YuHiM7cM7y7AleTOtqw7Q4V9Rmx94At3s39hcPxpNR-w022l9vdQ6rCXyyBk2_zMBfXEv&__tn__=%2CO%2CP-R

Boris Šprem rođen je 14. travnja 1956. u Koprivničkim Bregima. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Za predsjednika Hrvatskog sabora u sedmom sazivu jednoglasno je izabran na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora 22. prosinca 2011. godine. Prije toga obnašao je dužnost potpredsjednika i predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba. Bio je i gradski zastupnik u dva mandata te saborski u jednom mandatu.

Bio je savjetnik i imenovani dužnosnik u Hrvatskom saboru, glavni tajnik Hrvatskog autokluba, predstojnik vladina Ureda za zakonodavstvo, član uprave Aurum osiguravajućeg društva i predstojnik Ureda predsjednika Republike. Preminuo je u bolnici u Houstonu, gdje se liječio od multiplog mijeloma, teškog oblika raka plazma stanica krvi, koji mu se vratio, pisala je u to vrijeme Slobodna Dalmacija. Iza sebe je ostavio suprugu Jasenku i sina Damjana.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap