Preminuo Veco Holjevac, jedini sin čuvenog zagrebačkog gradonačelnika

Milan Dalmacija
23. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Veco Holjevac, automobilistički as te jedini sin od četvero djece čuvenog zagrebačkog gradonačelnika Većeslava Holjevca preminuo je u 75. godini. Dvanaest puta je bio prvak države, a vozio je sve – od Fiće do formule.

Veco Holjevac | Foto: Facebook/Zlatko Brozović

U 75. godini života preminuo je jedini sin čuvenog zagrebačkog gradonačelnika, Veco Holjevac, javlja 24sata. Mlađi Holjevac, koji je ime dobio po nadimku svog oca, Većeslava Holjevca javnosti je poznat kao višestruki prvak u automobilizmu.

On je u sedamdesetima u klasi do 785 kubičnih centimetara bio prvak Jugoslavije u brzinskim i brdskim utrkama te treći u reliju. Prve utrke vozio je u majčinom “Fići”. Prelaskom u klasu od 1.000 ccm bio je prvak države u brzinskim utrkama. Nanizao je čak 12 naslova prvaka. Bio je i prvi prvak Nacionalne klase, a vozio je i formulu super VW.

Nakon stanke od petnaestak godina, nastavio je nizati rezultate i u hrvatskom automobilizmu. Osvojio je Kup veterana, vozeći Peugeot 106. Za Novi list je ispričao prije nekoliko godina kako je bio i neslužbeni vozač svog čuvenog oca. Imao je prilike i voziti utrke ulicom koja nosi ime njegova oca.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap