Preminuo Minja Subota, voditelj nekad poznatog Muzičkog tobogana

Jasmina Grgurić Zanze
17. rujna 2021.
Novosti
A- A+

Život i Karijeru Minje Subote, koji je preminuo u 82. godini života od posljedica plućne bolesti, obilježila je kultna televizijska emisija “Muzički tobogan” na kojoj su odrasle generacije djece. Svojim talentom pridonio je mnogim popularnim projektima za djecu i mlade prošloga stoljeća, među kojima su i slavne Igre bez granica.

Minja Subota (Snimak zaslona/Youtube)

Poznati televizijski voditelj Minja Subota preminuo je u 82. godini života, prenosi Blic. Voditelj je u subotu hitno prevezen u bolnicu, gdje je prebačen na pulmologiju zbog duge i teške bolesti s kojom se borio.

Minja Subota je bio srpski skladatelj, zabavljač, glazbenik, fotograf i diplomirani inženjer elektrotehnike. Rođen je u Sarajevu 8. studenoga 1938. godine. Nadimak su mu dali njegovi roditelji Ante i Desanka iz Dalmatinske Zagore, a prvo ime mu je Milan. Zanimljivo je kako su mnoga djeca dobivala ime Minja upravo po njemu.

Pamtimo ga najviše po kultnoj televizijskoj emisiji Muzički tobogan koji se emitirao od 1980. godine, a čiji je bio i voditelj i autor. Na njegovim glazbenim kvizovima kroz koji su učili o muzici i skladanju odrastale su generacije djece, a Subota je bio i skladatelj dječjih pjesama. Emisija je imala zabavno-natjecateljski, ali i edukativni karakter, a emitirala se punih 18 godina.

Radio je kao autor i voditelj i na drugim uspješnim serijama kao što su: ‘Od glave do pete’; ‘Igre bez granica’; ‘Željoteka’; ‘Sve igračke sveta’; ‘Muzički balon’; ‘Nedeljno popodne’; ‘Zvezdana žurka’; ‘Dete je čovek važan’.

 

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap