Preminuo legendarni zagrebački klobučar Zlatko Cahun

Jasmina Grgurić
14. prosinca 2021.
Novosti
A- A+

Preminuo je poznati zagrebački klobučar Zlatko Cahun. Tužna vijest objavljena je na društvenim mrežama obiteljskog obrta koji u srcu Zagreba postoji već 86 godina. Njihove šešire nosili su Relja Bašić, Ivo Sanader, Dino Dvornik…

Legendarni zagrebački klobučar Zlatko Cahun preminuo je iznenada ove nedjelje, a tužna je vijest osvanula na društvenim stranicama obiteljskog obrta.

“S velikom tugom i prazninom u našim srcima javljamo da nas je jučer, 12.12. iznenada napustio gospodin Zlatko Cahun”, piše u jučerašnjoj objavi na Facebook stranici “Šeširi i kape Cahun”.

Vijest je potresla mnoge, jer su Cahunove šešire kao plod obiteljske tradicije duge čak 86 godina nosili mnogi. Upravo je iz te radionice potekao poznati crveni cilindar Dine Dvornika, šešir Relje Bašića i ostala “pokrivala” za glavu koja možemo vidjeti u “Tko pjeva, zlo ne misli”. Franjo Tuđman im je bio redovni kupac, Ivo Sanader volio je kupovati francuske kape, a Stjepanu Mesiću izradili su šešir u kojem je 2000. dobio izbore.

Obitelj Cahun pokrenula je u Zagrebu proizvodnju šešira u svom obrtu još davne 1935. godine. Zlatko je obrt preuzeo od svog oca Josipa, a danas ga vodi njegova kćer Josipa. Do 2018. godine, obrt se nalazio u zagrebačkoj ulici Pod zidom, a danas je u Vlaškoj ulici.

“I tako odlaze ljudi koji su obilježili Zagreb. Onaj Zagreb koji pamtim kada sam živjela u njemu. Građanski, uljuđeni, napredan, austrougarskih manira, kulturan… Kada su građani bili građani, u punom smislu te riječi. Još jedna vrijedna i kreativna duša nas je napustila” – samo je jedna od brojnih objava i izraza sućuti obitelji.

Preminuo legendarni zagrebački klobučar Zlatko Cahun
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap