Preminuo legendarni novinar, urednik i diplomat Dražen Vukov Colić

Josip Mihaljević
3. prosinca 2018.
Novosti
A- A+

Višestruko nagrađivani novinar, urednik i diplomat Dražen Vukov Colić preminuo je u Krapinskim Toplicama u petak, u 75. godini života. U bogatoj karijeri nagrađivan je na svim poljima u kojima je djelovao, a sebe je opisivao kao sretnog umirovljenika.

drazen vukov colic

Foto: Dražen Vukov Colić | Youtube screenshot

Dražen Vukov Colić preminuo je prošloga petka u Krapinskim Toplicama, piše slobodnadalmacija.hr.

Novinarstvom se počeo baviti u “Studentskom listu” za vrijeme studija jugoslavenske i poredbene književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Nakon diplome zaposlio se u “Vjesniku” te je u manje od 10 godina dogurao do pozicije dopisnika u New Yorku. Nakon povratka u Hrvatsku, bio je dio ekipe koja je pokrenula politički tjednik “Danas”, a Vukov Colić je imao funkciju zamjenika glavnog urednika.

Nakon političkih sukoba ponovno odlazi u “Vjesnik” da bi se vratio u “Danas” i to kao glavni i odgovorni.

Kasnije je bio kolumnist u “Novom listu”, pisao je za “Glas Istre” i “T-portal”.

U drugom periodu karijere posvetio se i ulozi visoke politike – u dva navrata bio je veleposlanik RH u Austriji (2000.-2004.) te u Bugarskoj (2004.-2008.).

Austrijanci su ga nagradili s austrijskim Velikim ordenom za zasluge sa srebrnom zvijezdom, a Bugari s Ordenom stare planine prvog stupnja. Za novinarski rad također je dobio mnoge nagrade, među kojima je i ona za životno djelo 2010. godine.

 

 

drazen vukov colic
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap