Preminuo je Mladen Klasić, dopredsjednik Hrvatske odvjetničke komore

Matej Markovinović
24. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Nakon duge i teške bolesti, ovog je utorka preminuo dugogodišnji dopredsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK), Mladen Klasić. Dugi je niz bio aktivan u radu HOK-a i odvjetničkog zbora Koprivničko-križevačke županije.

Foto: Unsplash

Dugogodišnji dopredsjednik Hrvatske odvjetničke komore, Mladen Klasić, preminuo je u 68. godini u utorak, 23. kolovoza, nakon duge i teške bolesti.

Klasić je dugi niz godina bio aktivan u radu HOK-a i odvjetničkog zbora Koprivničko-križevačke županije. Kako su priopćili iz HOK-a, za njega odvjetništvo nije bilo samo profesija, već i način razmišljanja te stil života. Zbog doprinosa koje je dao odvjetništvu, Klasić je bio ovogodišnji laureat plakete dr. Ivo Politeo s poveljom.

Iz HOK-a navode da se Klasić kao član Upravnog odbora istaknuo s konstruktivnim prijedlozima za rješavanje pojedinih konkretnih pitanja. Zbog takvog pristupa radu izabran je za dopredsjednika HOK-a i tu je funkciju obnašao u četiri uzastopna mandata.

Međutim, Klasić se nije bavio samo odvjetništvom. On je, naime, i poznati sportski djelatnik, pa ga je Hrvatski olimpijski odbor 2020. odlikovao nagradom Milan Neralić zbog zasluga za razvoj sporta na lokalnoj razini kao člana zajednice sportskih udruga Križevci. Zaslužan je i za razvoj atletike u Križevcima i okolici.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap