Preminuo je Milo Hrnić: Pamtit ćemo ga po ovim hitovima

Matej Markovinović
17. rujna 2023.
Novosti
A- A+

U 74. godini života, preminuo je Milo Hrnić. Legendarni hrvatski pjevač porijeklom iz Dubrovnika, ostat će upamćen po mnogim pjesmama koje se već više desetljeća ‘vrte’ po radiju. Pogledajte po kojim ćemo ga to hitovima pamtiti.

Milo Hrnić. Screenshot: YouTube

Ove je subote stigla vijest da nas je napustio Milo Hrnić. Legendarni hrvatski pjevač preminuo je u 74. godini nakon duge i teške bolesti, doznaje Dubrovački dnevnik.

Hrnić je, kao što vjerojatno mnogi znate, bio istaknuti hrvatski pjevač čija je karijera obilježila domaću glazbenu scenu. Rođen je 1950. godine u Dubrovniku i već u ranoj mladosti pokazao je izvanredan glazbeni talent. Svojom nesvakidašnjom interpretacijom i emotivnim izričajem, postao je prepoznatljiv po baladama koje su osvajale srca publike.

Hrnić je prodao više od milijun nosača zvuka, izdao 20 albuma i preko 200 pjesama. Tri puta je pobijedio na Festivalu zabavne glazbe u Splitu i to: 1982. s pjesmom ‘Vrati se’, 1983. s pjesmom ‘Dalmacijo, ljubav si vječna’ i 1987. s pjesmom ‘Dobra večer prijatelji’. Godine 2004. proglašen je pjevačem stoljeća za Grad Dubrovnik. U nastavku se prisjećamo nekoliko hitova po kojim ćemo ga pamtiti.

Kome bi šumilo more moje sinje

Dobra večer prijatelji

Požurite konji bijeli

Tvoja mati je legla da spava

Postelja

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap