Prema izlaznim anketama Zoran Milanović u velikoj prednosti

Jasmina Grgurić
5. siječnja 2020.
Novosti
A- A+

Prema rezultatima izlaznih anketa u drugom krugu predsjedničkih izbora, Zorana Milanovića podržava 53,25 posto birača, dok Kolinda Grabar-Kitarović dobiva 46,75 posto glasova. Izlazne ankete za tri nacionalne televizije proveo je Ipsos, no valja još pričekati konačne rezultate, uključujući i one iz dijaspore.

Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović (Snimak zaslona/Youtube)

Birališta su zatvorena, a u 19 sati objavljene su i izlazne ankete prema kojima Zoran Milanović vodi čak 6,5 posto. Iako valja pričekati službene rezultate, među kojima će navedenu razliku sigurno smanjiti glasovi iz dijaspore, izlazne ankete dosad su se pokazale prilično pouzdane, pogotovo kada je riječ o ovolikoj postotnoj razlici u glasovima.

Izlazne ankete za HTV, Novu TV i RTL provela je agencija Ipsos. Prema njima, Zoran Milanović osvaja 53,25 posto, a Kolindi Grabar-Kitarović 46,75 posto glasova.

Izbori: Do 16.30 sati na birališta je izašlo 43,52 posto birača

Pravo glasa u drugom krugu predsjedničkih izbora ostvariti je moglo danas 3.860.000 birača, što je oko 5.400 više u odnosu na prvi izborni krug. Osim u Hrvatskoj, predsjednik se bira u 47 država, pri čemu je pojačan odaziv u Bosni i Hercegovini. Do 16:30 sati na izbore je izašlo 43,52 posto građana, što je bolji odaziv nego u prvom krugu. U odnosu na prvi izborni krug ove je nedjelje do 16,30 sati glasovalo 190 tisuća birača više, ali i 170 tisuća manje u odnosu na 2. krug prije pet godina.

Državno izborno povjerenstvo prve izborne rezultate objavit će u 20 sati, od kada će se oni moći pratiti na njihovim stranicama uz osvježavanje podataka svakih pet minuta.

Prema izlaznim anketama Zoran Milanović u velikoj prednosti
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap