Predstavile se kao medicinske sestre koje provjeravaju cijepljene osobe pa pokrale umirovljenike

Josip Mihaljević
29. srpnja 2021.
Novosti
A- A+

Prevaranti i prevarantice često svoje metode prilagođavaju društvenom kontekstu. U Rijeci su tako dvije ženske osobe, predstavljajući se kao medicinske sestre, upale u stanove starijih građana i pokrale više od 30 tisuća kuna.

krađa

Foto: Pixabay

Policajci Primorsko-goranske županiji zaprimili su prijavu 83-godišnje umirovljenice koja je jučer u svoj stan u Rijeci pustila nepoznatu žensku osobu, a koja ju je potom okrala. Ženska osoba se predstavila kao medicinska sestra i ponudila besplatno mjerenje razine tlaka i šećera. Kada je otišla iz stana, umirovljenica je shvatila da joj nedostaje nakit u vrijednosti oko 30 tisuća kuna i prijavila događaj policiji.

No, ima toga još. Dvije žene, lažno se predstavljajući kao medicinske sestre, ušle su u stan dvojice hrvatskih umirovljenika, starosti 87 i 91 godine, te im rekle kako su došle provjeriti osobe koje su se cijepile protiv koronavirusa. Iskoristili su njihovu nepažnju i otuđile su im 7000 kuna.

Policija još jednom upozorava građane da u svoje domove ne puštaju nepoznate osobe. Ovo se posebno odnosi na građane starije životne dobi koji vrlo često budu oštećeni kaznenim djelima krađa ili prijevara. Počinitelji ovih kaznenih djela najčešće koriste osobe starije životne dobi koje žive sami, slabije čuju ili vide te ih lažnim obećanjima i iskorištavajući njihovo povjerenje ili nepažnju, oštete čineći kaznena djela upravo unutar njihovih domova.

Više preporuka i savjeta na ovu temu može se pronaći ovdje .

Predstavile se kao medicinske sestre koje provjeravaju cijepljene osobe pa pokrale umirovljenike
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap