Predsjednik Sindikata umirovljenika dao ostavku, na čelu ponovno Jasna A. Petrović!

Jasmina Grgurić Zanze
14. rujna 2021.
Novosti
A- A+

Ni pola godine nakon što je preuzeo dužnost predsjednika Sindikata umirovljenika Hrvatske, javnosti manje poznati Ante Kuprešak podnio je danas ostavku. Na njegovo je mjesto kao vršiteljica dužnosti ponovno došla dugogodišnja predsjednica Jasna A. Petrović koju je tek kratko zamijenio na toj funkciji.

SUH ante kuprešak

Foto: Ante Kuprešak | Mirovina.hr/FB

Predsjednik Sindikata umirovljenika Hrvatske, Ante Kuprešak podnio je danas ostavku. Na toj funkciji, na kojoj je zamijenio dugogodišnju predsjednicu Jasnu A. Petrović, bio je tek šest mjeseci. Na čelo SUH-a kao vršiteljica dužnosti ponovno dolazi Petrović koja, iako je s te dužnosti otišla, i dalje djeluje u prvom planu.

Kako doznajemo, Kuprešak se kao magistar prava nije baš najbolje snašao u cjelokupnoj umirovljeničkoj problematici, zbog čega se povukao. Prije toga pružao je u SUH-u besplatne pravne savjete za umirovljenike.

Po dolasku na dužnost krajem ožujka ove godine istaknuo je da ciljevi za prava starijih ostaju isti, ali i da bi u svom mandatu, kojeg na kraju nije odradio, htio poraditi na ujedinjavanju umirovljeničkih udruga i stranaka. No, to mu očito nije pošlo za rukom.

Da će dalje voditi Sindikat umirovljenika Hrvatske narednih pola godine do godinu dana potvrdila nam je sama Petrović, javnosti daleko poznatija od svog sad već bivšeg nasljednika. Inače, Petrović je u listopadu prošle godine postala i predsjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe, a uz to je i članica Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. No, s te se funkcije po isteku mandata planira povući. Također, aktivna je i u radnoj skupini za novi model obiteljske mirovine pri Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Petrović će, dakle, nastaviti aktivnu borbu za prava umirovljenika na svim frontovima, pri čemu se zalaže za pravedniji model obiteljskih mirovina, novu formulu usklađivanja koja bi umirovljenicima donosila veće povišice pri redovnim polugodišnjim usklađivanjima te ostala pitanja.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap