Ante Kuprešak, novi predsjednik Sindikata umirovljenika: “Umirovljenici se moraju ujediniti”

Josip Mihaljević
22. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH) održao je prošloga tjedna u utorak 21. Izbornu sjednicu Skupštine na kojoj su dobili novog predsjednika. Dosadašnja predsjednica Jasna A. Petrović predstavila je rezultate rada u svoja dva mandata, a za novog predsjednika izabran je magistar pravaAnte Kuprešak.

SUH ante kuprešak

Foto: Ante Kuprešak novi je šef Sindikata umirovljenika Hrvatske | Mirovina.hr/FB

Sindikat umirovljenika Hrvatske održao je prošlog tjedna Izbornu sjednicu Skupštine SUH-a, a delegati su izabrali kompletno novo vodstvo. Za predsjednika su jednoglasno izabrali magistra prava Antu Kuprešaka.

Kuprešak je do sada u Sindikatu umirovljenika vodio odjel za besplatne pravne savjete za umirovljenike. Kaže nam da je s mnogim umirovljenicima na terenu ostvario dobru komunikaciju i poručuje da će s pravnim savjetima nastaviti i kao predsjednik udruge. Objašnjava nam kako ne bi htio iznevjeriti ljude na terenu koji trebaju pravnu pomoć.

Pitali smo ga što ga je nagnalo na kandidaturu za predsjednika i ima li nekih osobitih planova za buduće razdoblje.

“Smatrao sam da bih mogao doprinijeti, iako je teško u ovoj korona situaciji obećavati. Ne znamo hoće li korona biti prolazna ili dulje trajati. Program je kao što smo imali ranije, rad i ciljevi Sindikata umirovljenika ostaju isti. Nastavljamo raditi po istom programu za dobrobit naših umirovljenika”, kazao je Kuprešak za Mirovina.hr.

Kuprešak nam je kazao da bi u svom mandatu htio poraditi  na ujedinjavanju umirovljenika. Pritom misli i na političke stranke i na druge umirovljeničke udruge.

“Želim ih ujediniti onoliko koliko je to moguće. Određeno ujedinjavanje je već krenulo, ja mislim po tomu nastaviti, ako ne i pojačati to još malo. Bez obzira na to što su neki od nas u udruzi, a neki u političkim strankama, mi imamo zajedničke ciljeve”, kazao je Kuprešak.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap