Poznati su detalji oko Adventa: Sve kreće 2. prosinca, a poznato je i gdje će biti kućice

Ana Kanazir
3. lipnja 2023.
Novosti
A- A+

Iako još nije stiglo ni ljeto, već su poznati detalji oko ovogodišnjeg Adventa. Naime, Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba kreću s pripremama za organiziranje ove manifestacije diljem glavnog grada. Poznato je kako sve počinje 2. prosinca i kako će trajati do 7. siječnja, a postojat će i razdoblje zagrijavanja.

advent u zagrebu

advent u Zagrebu | foto: Facebook Advent u Zagrebu

Osim što su poznati datumi održavanja Adventa, iz Grada Zagreba su objavili i natječaj za dodjelu lokacija, a poznate su i predviđene lokacije.

U službenoj obavijesti je tako navedeno da će razdoblje zagrijavanja, kada će sve lokacije već krenuti s radom, početi 29. studenoga i trajat će do 2. prosinca, a onda istog datuma službeno počinje Advent, kao i razna događanja i koncerti. Sve će trajati do 7. siječnja.

Poznate su i predviđene lokacije na kojima će se nalaziti kućice i štandovi, ali i razna događanja, a to su: Maksimir – Kvaternikov trg, Trešnjevka – sjever – Trg Krešimira Ćosića, Trešnjevka – jug, Palinovečka ulica, Stenjevec – Trg Ivana Kukuljevića, Podsused – Vrapče, Park 101. brigade Hrvatske vojske, Gornja Dubrava – Park dubravskih branitelja, Sesvete – Trg Dragutina Domjanića / Ninska ulica, Peščenica – Žitnjak, MO Kozari bok, Novi Zagreb – istok, Trg Ivana Meštrovića, Novi Zagreb – zapad, Trg Ane Rukavine, Podsljeme – žičara, Brezovica – kod igrališta.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap