Povratak izleta nakon pandemije: Sinjski umirovljenici “osvojili” tvrđavu usred mora

Jasmina Grgurić Zanze
19. svibnja 2022.
Novosti
A- A+

Nakon “tamnice” uzrokovane pandemijom, umirovljenici se lagano vraćaju svojim dotadašnjim aktivnostima. Tu su i neizostavni zajednički izleti, a iskustvo s prvog takvog nakon dvije godine podijeli su sinjski umirovljenici koji su brodom posjetili šibensku tvrđavu Svetog Nikole.

Nakon, kako sami kažu, duge pauze zbog covid pandemije, sinjski umirovljenici krenuli s izletima. Za destinaciju su izabrali zdanje usred mora, jednu od najljepših tvrđava na svijetu, onu Sv. Nikole u Šibeniku gdje su se ovoga utorka uputila 33 člana Udruge umirovljenika Sinj.

“Po dolasku u Šibenik popila se kava na šibenskoj rivi i brodom se krenulo u „osvajanje“ tvrđave. Brodska vožnja započela je na šibenskoj rivi, na relaciji od mula „Krke“ do tvrđave Sv. Nikole i trajala je pola sata. Tijekom vožnje kroz kanal Sv. Ante, stručni djelatnik Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije upoznao je izletnike s povijesnim i prirodnim znamenitostima dijela značajnog krajobraza „Kanal-Luka“ u Šibeniku” – opisuju sinjski umirovljenici svoje putovanje.

Prekrasna utvrda iz 16. stoljeća, jedinstveni spomenik svjetske graditeljske baštine na stjenovitom otočiću, nije uspjela odoljeti „naletima“ sinjskih umirovljenika, kako su se pjesnički izrazili.

“Obilazak vlažnih, klizavih i tamnih odaja u donjem dijelu tvrđave uz dosta napora završio je usponom na gornju terasu tvrđave s nezaboravnim pogledom na Kanal Sv. Ante. Sav umor je nestao po dolasku u restoran gdje su uz zajednički ručak prepričani dojmovi s izleta brodom te iskustva dvogodišnje tamnice zvane – COVID” – dodaju.

Ni oluja s krupom koja ih je dočekala po povratku u Sinj oko 17 sati , a ni polusatno čekanje na njen prestanak na autobusnom kolodvoru, nije pokvarilo oduševljenje ovim kratkim, ali lijepim izletom, zaključili su.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap