Potvrde iz mirovinskog sustava možete pronaći na jedinstvenom portalu, donosimo detalje

Ana Kanazir
6. prosinca 2023.
Novosti
A- A+

Razne potvrde iz mirovinskog sustava od jučer možete pronaći i na jedinstvenom portalu e-Usluge Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje koji je dostupan putem sustava e-Građani. Ovime će se bitno olakšati pristup podacima, a neće više biti potreban ni odlazak na šaltere.

Ruke umirovljenika tipkaju na tipkovnici prijenosnog računala

Računalo | Foto: Unsplash

Kako bi se olakšalo vađenje potvrda koje inače izdaje Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, od jučer je uvedena posebna e-usluga koja se može pronaći u sklopu e-Građani.

– Od jučer su e-Usluge Potvrde iz mirovinskog sustava, odnosno Potvrda o stažu i plaći, Obavijest o ostvarenom drugom dohotku, Potvrda o isplaćenom doplatku za djecu i Potvrda o korištenju prava iz mirovinskog osiguranja, objedinjene u jedinstveni portal e-Usluga Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje dostupan putem sustava e-Građani, piše na stranici HZMO-a.

Ovime korisnici mogu jednostavnije i brže doći do podataka koji su registrirani u evidencijama Zavoda. Osim toga, sada se na jednom mjestu nalaze svi podaci i potvrde pa osobe ne moraju dolaziti na šaltere i čekati u redu na tražene potvrde.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap