Potraga za umirovljenikom koji je nestao iz doma za starije u Srimi

Jasmina Grgurić
19. lipnja 2019.
Novosti
A- A+

Više od mjesec dana prošlo je otkako se 63-godišnji muškarac udaljio iz Doma za starije i nemoćne sobe u Srimi pokraj Vodica. Kako ga policija još uvijek nije pronašla, iznova moli građane za pomoć ukoliko imaju bilo kakvu informaciju.

Stjepan Racetin/Nestali.hr

Prijavu da se Stjepan Racetin u nepoznatom smjeru udaljio iz Doma za starije i nemoćne osobe u Srimi, policijska postaja u Vodicama zaprimila je još 13. svibnja ove godine. Iz doma je otišao u popodnevnim satima, oko 16 sati. Bio je odjeven u zelenu kariranu jaknu s kapuljačom, crne hlače i crne papuče.

Nestali muškarac je rođen 8. lipnja 1956. godine, visok je oko 187 centimetara, jake tjelesne građe, zelenih očiju i obrijane glave. Kako ga policija jš uvijek nije pronašla, iznova moli građane da ukoliko raspolažu bilo kakvom informacijom o nestalom, obavijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu besplatan broj 192 ili 112.

Nestanak starijih osoba nije neuobičajen. Ponekad je uzrok problem s pamćenjem pa zalutaju, ali često brzo budu pronađene. Nekada je pak riječ o obiteljskim svađama i nezadovoljstvu životom u ustanovama u koje su smješteni. No, policija u ovom slučaju već mjesec dana traga za starijim čovjekom koji je bio dio institucionalizirane skrbi te ju napustio iz nepoznatih razloga.

Ovih dana nestala je još jedna starija osoba na šibenskom području. Naime, četiri dana nakon nestanka ove je subote pronađen 84-godišnji muškarac iz Jadrtovca. Pronađen je živ u tri metra dubokoj jami pokraj kuće.

Potraga za umirovljenikom koji je nestao iz doma za starije u Srimi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap