Poskupjele ulaznice za bazene, umirovljenici će ih plaćati tri do četiri puta više!

Jasmina Grgurić
27. svibnja 2020.
Novosti
A- A+

Većina umirovljenika novca za ljetovanje nema, a kako bi i imali kad ih polovina prima prosječno 1.420 kuna mirovine. Osvježenje u ljetnim mjesecima neki traže u rijekama i bazenima, no sada će ih i to koštati tri do četiri puta više. Naime, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odlučio je podići cijenu ulaznica pa će stariji građani umjesto pet kuna morati izdvojiti 15, odnosno 20 kuna vikendom.

bazeni

Foto: Ilustracija | Pixabay

Za nadolazeće ljeto Gad Zagreb pripremio je nove cijene karata za kupanje na bazenima. No, one nisu povoljnije, nego i do četiri puta skuplje. Novi cjenik Ustanove za upravljanje sportskim objektima na snazi je od 21. svibnja 2020. godine, a cijene karata uvećane su od 44 do 66 posto.

Odrasli su do sada morali izdvojiti 10 kuna radnim danom, a 15 vikendom, dok su djeca, umirovljenici i osobe s invaliditetom ulaznicu plaćali pet kuna. Od sada će odrasli radnim danom morati izdvojiti 20 kuna, vikendom 25, a djeca, umirovljenici i osobe s invaliditetom 15, odnosno 20 kuna vikendom, piše portal Zagrebancija.

Cijena obiteljske ulaznice je 60 kuna, mjesečna za odrasle 260 kuna, a godišnja 2.400 kuna. Djecu, umirovljenike i osobe s invaliditetom mjesečna karta stajat će 160 kuna, a godišnja 1.100 kuna.

Na ovu izmjenu ukazao je gradski zastupnik Renato Petek koji je podsjetio kako je gradonačelnik Milan Bandić u posljednjoj izbornoj noći 4. lipnja 2017. godine Zagrepčanima najavio pojeftinjenje “jedne usluge” za 50 posto. Dva dana poslije u velikoj medijskoj pompi uz veliki bazen ŠRC Šalata najavio je ispunjenje prvog postizbornog obećanja, pojeftinjenja ulaznica za sve gradske bazene od 7.6.2017. od 40 do 66 posto.

“Već je poznat Bandićev stil da glamurozno najavljuje pojeftinjenje cijena raznih usluga, ZET-ovih karata ili Zagrebparkinga, kako sam kaže, isključivo na vlastitu inicijativu jer osjeća bilo građana. A poslije tamo neki pročelnici i ravnatelji donose odluke o poskupljenjima tih usluga tijekom noći, za što gradonačelnik, kao, često pojma nema. Zločesti su mu ti suradnici, ne osjećaju ovaj narod, grad, zemlju!” – napisao je na Facebooku Petek.

Uz novi cjenik, objavio je i podsjetnik na vijest o prvom Bandićevom potezu u ovom mandatu – sniženju cijena karata za bazene!