Poplave u Njemačkoj: Umirovljenik (82) donirao milijun eura unesrećenima, svom klubu poručio – ne budite škrti!

Josip Mihaljević
26. srpnja 2021.
Novosti
A- A+

U poplavama koje su zahvatile zapadnu Njemačku poginulo je 180 ljudi, a još otprilike toliko ih se smatra nestalima. 82-godišnji umirovljenik je žrtvama odlučio donirati milijun eura i usput je prozvao klub za koji navija da ne budu škrti – iako su velika nogometna sila, oni su donirali samo 100 tisuća eura.

njemacka poplave

Foto: Posljedica poplava u Njemačkoj | Youtube screenshot

Poplave prije desetak dana u Njemačkoj odnijele su 180 života i to je najgora prirodna katastrofa u posljednjih pedesetak godina u toj državi. Katastrofalna poplava pogodila je mnoge stanovnike zapadne Njemačke koji su ostali bez domova i sada ovise o tuđoj pomoći i o donacijama.

Jednu veliku donaciju iskeširao je i 82-godišnji umirovljenik Horst Eschler iz Münstera koji je preko udruge donirao čak milijun eura, piše fenix-magazin.de.

“Ovo doniram za ljude koji su sve izgubili.”, kazao je za radijsku postaju Antenne Münster.

Novac je donirao posredstvom udruge Aktion Lichblicke koja se posebno brine za mlade obitelji kojima je potrebna materijalna pomoć. No, umirovljenik, inače navijač najtrofejnijeg njemačkog kluba Bayerna Münchena, poručio je kako je od kluba očekivao više. Oni su, naime, za unesrećene putem iste udruge donirali tek 100 tisuća eura.

“Ne budite škrti! Znam da niste, jer puno donirate. Ali sada u ovoj situaciji otvorite opet svoje novčanike”, kazao je umirovljenik.

Klubu je postavio izazov, ako oni podignu svoju donaciju na milijun eura, on će dodati još 20 posto na svoju. Inače, Eschler je u Njemačkoj poznati donator. Svojoj pokojnoj ženi je obećao da će s obiteljskim bogatstvom biti velikodušan i da će posebno donirati djeci i životinjama. Tako je i ove godine donirao 750 tisuća eura zoološkom vrtu u Münsteru čime je postavio rekord za najveću donaciju u povijesti tog zoološkog vrta.

Poplave u Njemačkoj: Umirovljenik (82) donirao milijun eura unesrećenima, svom klubu poručio – ne budite škrti!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap