Policija privela umirovljenika jer je napisao da Plenkovića treba “dočekati pokvarenim jajima”

Josip Mihaljević
24. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Policija je zbog komentara na Facebooku privela 72-godišnjeg muškarca iz Briševa kod Zadra. On je na Facebooku napisao kako premijera i “njegove poltrone” treba dočekati pokvarenim jajima te ga je nazvao “narcisoidnim jadnikom”.

Plenković jaja

Foto: Youtube screenshot / Unsplash

Policija je u petak zbog prijetnji premijeru Andreju Plenkoviću (u komentaru objavljenom na Facebooku) privela 72-godišnjaka iz Briševa kod Zadra, pišu 24sata.hr. Umirovljenik je povodom dolaska premijera u Maslenicu na obilježavanje 29. obljetnice VRO Maslenica u komentarima jednog zadarskog portala napisao da premijera i njegove poltrone “treba dočekati pokvarenim jajima”.

ćaća
Stariji muškarac dočekao Plenkovića na Korčuli s povikom: "Živio Ćaća!", odvela ga policija

Dodao je kako nitko toliko nije ponizio i izdao Hrvate kao Plenković i usput ga nazvao “narcisoidnim jadnikom”.

Policijske snage su u optužnom prijedlogu komentar nazvali uvredljivim i omalovažavajućim te su naveli kako je umirovljenik komentarom narušio javni red i mir, vrijeđanjem i omalovažavanjem predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Time je, tvrdi policija, prekršio članak 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira koji glasi ovako:

Umirovljenik se na Facebooku oglasio o događaju, kaže da ga je policija zadržala sve do premijerovog odlaska iz Zadra:

“Premijer je došao u Zadar zbog njegove sigurnosti mene je policija uhitila i zadržala dok premijer nije otišao sa ovog područja, jer ja sam mu opasnost u policiji su mi najprije rekli da sam prijetio premijeru, s obzirom da sam im izbio taj argument okrenuli su na vrijeđanje, (da sam ga vrijeđao) bilo je još uhićenih sa mnom je bio čovjek sudionik akcije “Maslenica” dok je vijenac postavljao premijer on je bio u zatvoru isto za komentar”, napisao je na Facebooku.

Situaciju je usporedio s Jugoslavijom i Titom:

“Za Vrime Jugoslavije kad bi Tito dolazio u Zadar milicija je zatvarala unutarnje neprijatelje odnosno Hrvate koji nisu idealizirli “ljubičicu bijelu” bili su “opasni” za druga Tita, baš kao danas ja i mnogi drugi koji vide upravo ono što vidim i ja. Mogu me zatvoriti ali ušutkati me neće,ušutkati me mogu jedino fizičkom likvidacijom. Na znanje HDZu i njegovom vođi, NE BOJIM VAS Se. I pitanje imamo li u Hrvatskoj ponovo kult ličnosti? Imamo li ponovo druga Tita?”, pita se umirovljenik.

 

Policija privela umirovljenika jer je napisao da Plenkovića treba “dočekati pokvarenim jajima”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap