Policija objavila mučnu snimku zlostavljanja: Skrivena kamera snimila “brigu” njegovateljice

Josip Mihaljević
29. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Policija je objavila video snimku na kojoj 29-godišnja njegovateljica zlostavlja 69-godišnju korisnicu skrbi koja boluje od demencije – vuče ju za kosu, hvata ju za nos i pokušava ju nahraniti na silu. Zbog svega toga 29-godišnjakinja će na šest mjeseci u zatvor.

zlostavljanje

Foto: Norfolk Police | Twitter screenshot

Britanska policija objavila je uznemirujuću snimku zlostavljanja umirovljenice Norfolku. Objava je došla nakon okončanja sudskog postupka, a 29-godišnja njegovateljica Jenny Dady dobila je kaznu zatvora od šest mjeseci, donosi dailymail.co.uk.

Na snimci možemo vidjeti kako se točno ona “brinula” za 69-godišnju Liz Young, korisnicu skrbi koja, uzgred, boluje od demencije – bilo je tu povlačenja za kosu, nasilnog hranjenja, guranja šake u lice te grubo povlačenje za nos. Gospođa Young je to sve doživjela u kući svoje kćeri, koja je njegovateljicu morala angažirati tijekom njenog radnog vremena.

Policija: Obitelj je htjela da objavimo snimku

Sve se to dogodilo u ljeto 2019. godine, kada je umirovljeničina kći primijetila da njena majka često nosi sitne ozlijede poput modrica i ogrebotina.

Njegovateljica je na sudu priznala da se loše odnosila i zanemarivala njegu osobe koja se ne može brinuti sama za sebe, no to ju nije spasilo od zatvorske kazne u trajanju od šest mjeseci. Zanimljivo je i da je policija snimku objavila nakon što je slučaj završio:

“Znamo da je objava ove snimke izazvala jake emocije, to u potpunosti razumijemo. Teško ju je gledati. Kada se objavljuje ovakav materijal, sve se pažljivo mora razmotriti. U ovom slučaju, obitelj umirovljenice je htjela da snimka izađe u javnost kako bi slučaj odjeknuo”, napisala je policija na svom Twitteru.

Umirovljenica je preminula dok je istraga još trajala

Nažalost, umirovljenica je preminula prije nego što je slučaj priveden kraju:

“Moja je majka preminula tijekom istrage, što je još jedan element s kojim se teško mogu pomiriti, znajući da su se ovako prema njoj ponašali u posljednjoj godini života.

Bila sam prestravljena kada sam shvatila što se događa. Osjećala sam grižnju savjest jer ju nisam mogla zaštititi kada joj je to trebalo i jer se ovo dogodilo pod našim krovom. Kada sam pogledala snimku, bilo mi je fizički muka”, ispričala je medijima njena kćer Corrina.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap