Policija moli građane za pomoć: Prepoznajete li čovjeka s fotografije?

Josip Mihaljević
17. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

Kontroverze oko novog Tuđmanovog spomenika ne prestaju. Preko mjesec dana se ta tema provlači kroz medije, a svako malo priča dobije još jedan bizaran dodatak. Posljednji od njih bilo je crtanje srpa i čekića preko Tuđmanovog spomenika, a policija vjeruje da se radi o ovom muškarcu.

tudjman1

Foto: Snimka nadzorne kamere | PU zagrebačka

Kontroverze oko novog Tuđmanovog kipa ne prestaju niti nakon mjesec dana.

Prvo se navelike raspravljalo o samom izgledu, mnogi su rad akademskog kipara Kuzme Kovačića kritizirali govoreći da uopće ne nalikuje prvom hrvatskom predsjedniku.

Nakon toga se hrvatska javnost malo zabavljala različitim spomenicima Franji Tuđmanu iz svih krajeva Hrvatske, natječući se čiji je najbolji.

Na samom otkrivanju spomenika u Zagrebu uhićen je Zoran Erceg koji je na otkrivanje došao vikati da je Tuđman zločinac.

Nekoliko dana nakon otkrivanja šest metara visokog spomenika na postolju su crnim sprejom osvanuli srp i čekić. Već sljedećeg dana nekoliko policajaca je patroliralo ispred spomenika, u slučaju da ga još netko ne želi oštetiti.

Policija pronašla sumnjivca?

Policija je danas objavila priopćenje s fotografijom u kojemu muškarac kojeg potražuju zbog eventualnih saznanja o počinjenom kaznenom djelu.

“U subotu, 5. siječnja 2019. godine, oko 23:55 sati u Ulici Hrvatske bratske zajednice nepoznati je počinitelj počinio kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ na način da je crnim sprejem iscrtao grafit na spomeniku. Na fotografiji je muškarac kojeg potražujemo, a za kojeg se pretpostavlja da raspolaže saznanjima o navedenom kaznenom djelu”, napisali su u priopćenju.

Napominju kako se ne radi o osumnjičenom za sam zločin, nego o osobi koja bi o samom zločinu mogla nešto više znati.

Opisuju ga kao muškarca između 25 i 30 godina starosti, visine oko 175-185 ceentimetara, srednje tjelesne građe, svjetlije smeđe kose srednje dužine svezane u rep i svjetlije puti.

Sve građane s korisnim informacijama o navedenoj osobi mole da obavijeste najbližu policijsku postaju ili na telefonski broj 192.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap