Policajac izvan službe uhvatio razbojnika koji je opljačkao umirovljenicu

Jasmina Grgurić Zanze
9. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Usred bijela dana u centru Zagreba razbojnik je napao umirovljenicu na tramvajskoj stanici. Iz jakne joj je ukrao mobitel, gurnuo ženu i dao se u bijeg. Srećom, u prolazu se našao policajac izvan službe koji je ulovio lopova i predao ga policiji. A tada se dosta toga saznalo…

Ilustracija: Pexels

Centar Zagreba, ponedjeljak, 16.15 sati. Umirovljenica (68) stoji na tramvajskoj stanici u Ulici Kneza Branimira. Dok ništa ne sluti, prilazi joj mlađi muškarac i krade joj iz jakne mobitel te je potom odguruje i bježi. Žena je počela dozivati u pomoć, što je čuo policajac koji je izvan službe tuda prolazio autom. On je uhvatio razbojnika i zadržao ga do dolaska policajaca.

Zagrebačka policija objavila je danas da je isti razbojnik toga dana počinio ukupno čak četiri kaznena djela krađe. Riječ je o 32-godišnjem državljaninu Alžira.

Policajac snimio zanimljiv prizor tinejđera i starice na kiši, osobno mu čestitao

“Naime, 7. ožujka između 9.30 i 10 sati je došao u trgovinu s naočalama na Maksimirskoj cesti gdje je od zaposlenice zatražio da mu pokaže nekoliko dioptrijskih naočala, a kada je ona to učinila, osumnjičeni joj je na osobito drzak način iz ruke istrgnuo dvoje dioptrijskih naočala i pobjegao.

Tog istog dana u popodnevnim satima, oko 15.15 sati, na Kvaternikovom trgu je također s namjerom da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, došao do 63-godišnjakinje koja se nalazila ispred trgovine odjećom i iz kaputa otuđio mobitel s kojim se udaljio.

Nakon toga je došao do Glavnog kolodvora u Zagrebu gdje je oko 15.30 sati ušao u autobus, došao do 38-godišnjakinje kojoj je tijekom vožnje iz ruksaka otuđio mobitel” – opisala je Policijska uprava zagrebačka u današnjem izvješću tri preostala kaznena djela koja je 32-godišnji Alžirac toga dana počinio.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno je izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap