Pogledajte što vam unuci slušaju: ‘Spusti dupe dolje, bit ćeš budna sve do zore’

Matej Markovinović
17. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Dok su nekad među mladima bili popularni bendovi poput Prljavog kazališta, Crvene jabuke, Parnog valjka, EKV-a i drugih, danas su ih zamijenili izvođači Voyage, Nucci, Jala Brat, Buba Corelli i Devito. Pogledali smo koje su pjesme trenutno u trendu na YouTubeu i saznali što vam slušaju unuci.

Screenshot: YouTube

U tramvajima i autobusima, sve je puno mladih koji imaju slušalice u ušima. Iako postoje oni koji na putu do škole slušaju nekadašnje hitove Rolling Stonesa, Pink Floyda ili “Prljavaca”, neminovno je da je danas među mladima najpopularniji žanr trap. No, za razliku od trapa u zapadnim zemljama, gdje uveliko podsjeća na hip hop, kod nas više podsjeća na “cajke”.

Na popularnoj platformi za slušanje glazbe i gledanje videozapisa, YouTubeu, moguće je vidjeti koje su pjesme u Hrvatskoj trenutno u trendu. Drugim riječima, moguće je vidjeti što vaši unuci najčešće slušaju. Prvim pogledom na tu listu primjetno je da je riječ o mahom srpskim izvođačima, koji pod umjetničkim imenima pjevaju o drogi, luksuzu i skupim provodima.

Odlučili smo “baciti oko” na našu trend listu na YouTubeu i izdvojiti prvih pet pjesama.

1. Voyage x Nucci – Bella Hadid

Prva na listi je pjesma mladih, srpskih izvođača, Voyagea i Nuccija. Oni, naime, pjevaju o američkom supermodelu, Belli Hadid, koja je popularna među mlađima zahvaljujući društvenoj mreži TikToku.

“Htjela bi VIP, htjela bi drip, noću da sija k’o Bella Hadid. Pravo u džip, baca mi strip, nudi mi tijelo k’o Bella Hadid”, ide refren pjesme.

2. Voyage – La La La

“La la la la la, Panama k’o Beograd, La la la la la i svega ima tona, la la la la i kurve, pare, droga, la la la la la, oko mene, la la la”, idu stihovi druge pjesme u trendingu.

3. Jala Brat i Buba Corelli i Devito – Karamela

Treća pjesma u trendingu ima čak tri izvođača. Jala Brat i Buba Corelli, inače bosanski izvođači koji su izrazito popularni u posljednjih nekoliko godina te Devito, srpski izvođač kojemu je glavna “fora” nositi masku cijelo vrijeme.

“Ona neće da uči, ona htjela bi Gucci. Novo piće naruči, igram. Noćas nema je kući, samo htjela se pući. Samo htjela je vući ja znam. I na pola grada pada magla, sve je bijelo. A tvoje je tijelo, bebo, karamela”, kažu stihovi.

4. Shakira: BZRP Music Sessions #53

Na ovoj se listi našla kolumbijska latino pop pjevačica, Shakira, s pjesmom o njezinom bivšem dečku, Gerardu Piqueu. Budući da je pjesma u kratko vrijeme dosegla milijunske preglede, ponajviše zbog cijele afere koja zanima javnost, nije čudo da je ona popularna i u Hrvatskoj.

5. Relja Torinno x Popovska – Kokakola

“Pola čaše viskija i pola koka kole, spusti dupe dole, bit ćeš budna sve do zore. Ljubi me tim usnama, slatkim k’o Toblerone, drži me za ruku, splav tone, splav tone”, govori Relja Torrino u pjesmi s mladom srpskom izvođačicom Popovskom.

Podsjećamo da smo prije nekoliko godina na našem YouTube kanalu, objavili videozapise u kojima umirovljenici reagiraju na neke od tada popularnijih pjesama među mladima. Poslušali su popularnu Pastu Italianu od splitskog izvođača Vojka V, a imali su priliku čuti i kako zvuči trap grupa High5. 

Jedan od videozapisa prilažemo u nastavku.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap