Pogledajte ovu oznaku na automobilu i probajte se ne nasmijati

Luka Kalac
2. ožujka 2024.
Novosti
A- A+

Jedna naša čitateljica je iz ZET-ovog autobusa fotografirala fenomenalan prizor koji je nasmijao mnoge. Nepoznati vozač je na svojem automobilu zelenom bojom ispisao ‘vozač 60+’. Time je dao do znanja da nije ni blizu jednima od najbržih vozača na cesti. Prizor je to koji je mnoge nasmijao jer to uglavnom na prtljažnicima automobila ističu mladi vozači koji su tek položili vozački ispit. Tko zna, možda je u istoj situaciji ova umirovljena osoba koja je stavila oznaku na svoj automobil.

Plavi automobil s tekstom umirovljenik 60+

Umirovljenik | Foto: Čitateljica Martina

U prometu diljem Hrvatske često se mogu vidjeti mlade vozačice i vozači koji na stražnjim dijelovima svojih automobila stavljaju oznake. Na njima ističu kako je za volanom tih automobila mladi vozač.

S obzirom na to da se mladi vozači još privikavaju na promet i još nisu u potpunosti ovladali vožnjom, nije na odmet istaknuti drugim sudionicima u prometu kako je ispred njih netko tko još nije stekao sigurnost na cestama. Mnogi vozači im trube u prometu, ne shvaćajući da zapravo time uzrokuju dodatan stres novopečenim vozačima, što može rezultirali automobilskom nesrećom.

Ipak, ovo je u potpunosti suprotna situacija. Moglo bi se reći kako su ovakvi prizori rijetko viđeni u prometu. Javila nam se čitateljica koja je fotografirala doista zanimljiv trenutak iz ZET-ovog autobusa. Ispred autobusa u kojem je bila, vozio se plavi automobil na čijem je prtljažniku pisalo: ‘Vozač 60+’. Nije poznato je li ova osoba u mirovini tek položila vozački ispit ili samo ukazuje na činjenicu da nije najbrža na cesti niti najsigurnija u svoje vještine upravljanja automobilom.

Našu čitateljicu je nasmijala ova, oznaka ispisana pomalo nezgrapnim rukopisom. Vozač, očito stariji od 60 godina, zelenom je bojom ispisao upozorenje na prtljažniku koje je gotovo nemoguće skinuti, a da se pritom ne ošteti boja automobila.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap