Plenković dobio ‘udarničku’ nagradu za iskrenost, dosljednost, humanost i odgovornost

Josip Mihaljević
12. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Hrvatski premijer Andrej Plenković ovogodišnji je dobitnik nagrade Steiger koju dodjeljuje privatna organizacija iz Bochuma. Naziv nagrade, Steiger, aludira na ‘udarnika’ u rudnicima, a simbolizira karakterne kvalitete poput odgovornosti, iskrenosti, otvorenosti i napornog rada koji se cijeni u rurskoj regiji Njemačke.

andrej plenković

Foto: Andrej Plenković | Youtube screenshot

Nagrada Stieger (“Der Stieger“) dodjelje se u Bochumu na privatnu inicijativu svake godine od 2005. za značajne doprinose u humanitarnim aktivnostima, glazbi, filmu, medijima, sportu i izgradnji europske zajednice.

Ovogodišnji dobitnik “Stiegera”, koji simbolizira ‘udarnika’ u rudnicima po kojima je njemačka regija Ruhr poznata, hrvatski je premijer Andrej Plenković. Kako njemački mediji pišu, nagradu je zaslužio zbog doprinosa u izgradnji europske zajednice.

Sama nagrada se zove po radnicima u tamošnjim rudnicima, a ona predstavlja odgovornost, iskrenost, otvorenost i naporan rad koji se tamo itekako cijeni.

Među prošlom dobitnicima možemo pronaći Jeana-Claudea Junckera, Egona Bahra, Boba Geldofa, Christophera Leeja, Marka Knopflera i brojne druge.

Nagradu će na službenoj dodjeli preuzeti u kasinu Zollverein u Bochumu 16. ožujka ove godine.

 

andrej plenković
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap