Pijani umirovljenik (80) vrijeđao i udarao djelatnike hitne koji su mu pružali pomoć

Matej Markovinović
2. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Djelatnike hitne medicinske službe fizički je napao i izvrijeđao 80-godišnji umirovljenik kojem su htjeli pomoći jer mu je pozlilo zbog alkoholiziranosti. Sve se odigralo 31. srpnja u mjestu Sjeničak Lasinjski u blizini Karlovca na proslavi posvećenja obnovljenog hrama Srpske pravoslavne crkve.

Ilustracija: Unsplash

Djelatnike hitne medicinske pomoći fizički je napao i izvrijeđao pijani 80-godišnjak kojem su htjeli pomoći jer mu je zbog alkohola pozlilo. Ovaj se nesvakidašnji slučaj odvio u 31. srpnja u mjestu Sjeničak Lasinjski u blizini Karlovca  na proslavi posvećenja obnovljenog hrama Srpske pravoslavne crkve.

Kako prenosi zagreb.info, 26-godišnji i 23-godišnji djelatnici hitne lakše su ozlijeđeni te su protiv umirovljenika podnijeli prijavu za kazneno djelo prisila prema zdravstvenom radniku, koja će biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Iako se napad dogodio na proslavi posvećenja hrama Srpske pravoslavne crkve, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Perica Vucelić, kaže da se nije radilo o nacionalno ili vjerski motiviranom napadu. Istaknuo je i da su napadi na ‘hitnjake’ izrazito rijetki te se događaju isključivo kad je ‘u igri’ alkohol ili akutno psihičko stanje pacijenta.

Ipak, Vucelić je oštro osudio ovaj napada te je dodao da i ovakve slučajeve treba prijavljivati kako se ne bi ponavljali i da se svima pošalje poruka da je riječ o kaznenom djelu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap