Pijani 66-godišnji vozač u Baranji usmrtio 87-godišnju pješakinju

Jasmina Grgurić Zanze
23. svibnja 2022.
Novosti
A- A+

Uhićen je 66-godišnji vozač koji je u nedjelju, u baranjskom mjestu Grabovcu, vozeći pod utjecajem alkohola usmrtio 87-godišnju pješakinju. Vozio je prebrzo, zbog čega nije mogao na vrijeme zakočiti kako ne bi udario u staricu koja je prelazila kolnik.

policija

Foto: MUP

Županijska cesta u baranjskom mjestu Grabovac jučer je bila zatvorena dva i pol sata koliko je trajao očevid nakon što je pijani 66-godišnji vozač oko 18,30 sati usmrtio 87-godišnju pješakinju.

Starije osobe hodaju
Vozačica u Novom Zagrebu istukla 79-godišnju pješakinju

Do prometne nesreće je došlo, izvijestila je danas Policijska uprava osječko-baranjska, tako da je vozio dok je u krvi imao 1,79 promila alkohola i nije prilagodio brzinu kako bi mogao na vrijeme zaustaviti svoje vozilo. Vozač je prednjim lijevim dijelom vozila udario u 87-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik ulice te ja mjestu događaja od ozljeda preminula.

“Na mjestu događaja očevid je obavila zamjenica županijske državne odvjetnice u suradnji s policijskim službenicima iz Belog Manastira. U vremenu od 18,40 do 21,10 sati županijska cesta ŽC-4042 u mjestu Grabovac bila je zatvorena za promet” – kažu iz policije.

Vozač je uhićen, a protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku zbog izazivanje prometne nesreće.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap