Petero preminulih od korone u baranjskom Domu za starije, većina ih je bila cijepljena

Jasmina Grgurić
28. kolovoza 2021.
Novosti
A- A+

Petero korisnika malenog baranjskog Doma za starije i nemoćne osobe u Dardi preminulo je od koronavirusa. Na smještaju ih je 20 od čega ih je 17 cijepljeno, dok ih se zarazilo osmero. Iz Zavoda za javno zdravstvo napominju i da je riječ o osobama koje su uz Covid-19 imale i više težih komorbiditeta.

bolnica

Foto: Unsplash

Petero korisnika preminulo je unazad mjesec dana od koronavirusa u malom baranjskom Domu za starije i nemoćne osobe u Dardi. Smješteno ih je tamo 20, 17 ih je bilo cijepljeno, a osmero zaraženo od 30. srpnja do 20. kolovoza.

O stanju u ovoj ustanovi izvijestio je Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Pritom napominju da je riječ o osobama koje su uz Covid-19 imale i više težih komorbiditeta.

Korona u Domu za starije na Trešnjevci u kojem su se korisnici prvi cijepili

“Uz redovite mjere, od pojave koronavirusa u domu su u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo OBŽ poduzete i dodatne epidemiološke mjere. U domu je bilo 20 korisnika od kojih su 17 cijepljeni protiv koronavirusa, a ostali nisu zbog osobnih zdravstvenih ograničenja. Svi djelatnici su cijepljeni, a među njima nema zaraženih na koronavirus” – izvijestili su iz NZJZ Osječko-baranjske županije, piše Jutarnji list.

Od 30. srpnja do 26. kolovoza u Osječko-baranjskoj županiji bilo je ukupno 302 osobe pozitivne na koronavirus, među kojima ih je preminulo devetero, a sada je jasno da se većina preminulih odnosi na spomenuti dom.

 

Petero preminulih od korone u baranjskom Domu za starije, većina ih je bila cijepljena
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap