Pavić pričao o novim detaljima reforme, objasnio zašto njegovo ministarstvo kupuje 25 automobila

Josip Mihaljević
16. studenoga 2018.
Novosti
A- A+

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić gostovao je danas na N1 televiziji. Odgovarao je na pitanja o najnovijim detaljima mirovinske reforme i činjenici da njegovo ministarstvo nabavlja 25 novih vozila.

Snimak zaslona: N1

Ministar Marko Pavić danas je gostovao na N1 Studiju. Javio je kako je reforma u zadnjoj fazi usuglašavanja te potvrdio vijest o ublažavanju penalizacije za prijevremeno umirovljenje, piše hr.n1info.com.

Prema najavi, stopa penalizacije više ne bi trebala iznositi najavljenih 0,34 posto po mjesecu umirovljenja, nego će biti manja. Prema neslužbenim informacijama, ona bi mogla biti 0,18 posto po mjesecu ranijeg umirovljenja.

Komentirao je i vijest koja se ovoga tjedna pojavila u medijima, odnosno vijest o tome kako će u mirovinsku reformu biti ugrađena odredba koja će mirovinskim fondovima omogućiti ulaganje u manje tvrtke uključujući i rizične startupe.

“To nisu velika sredstva od 100 milijuna, to neće biti ulaganje u individualne tvrtke. Omogućit ćemo mirovinskim fondovima koji ulažu u platforme i fondove koji ulažu u tvrtke koje se razvijaju. HANFA će razviti pravilnik. Građani i umirovljenici se ne moraju bojati da će netko arbitrarno reći da treba dati Marku, Iliji ili nekome sve novce”, kazao je ministar Pavić.

Komentirao je i novi Vladin potez o “obnovi voznoga parka”, odnosno o činjenici da su krenuli u proces nabavke više od 300 novih automobila. Pavićevo ministarstvo kupuje 25 novih automobila – neke će u potpunosti kupiti, a većina će ići u trogodišnji najam.

Pavić kaže da je riječ o automobilima koji će biti potrebni za Inspekciju rada, kako bi pojačali nadzor za vrijeme turističke sezone.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap