Papa Franjo ručao sa siromašnima: Poslao je poruku ‘ljudima s više životne sreće’

Milan Dalmacija
14. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Papa Franjo nedjelju je proveo na ručku s 1.300 siromaha i beskućnika koje su posluživali konobari volonteri. Pritom je poslao poruku ‘ljudima s više životne sreće’ da probiju svoju ‘unutarnju gluhoću’ i čuju ‘njihov tihi krik boli’.

Papa Franjo – ručak sa siromašnima | Foto: Screenshot: YouTube/V24 News

Papa Franjo je u nedjelju, povodom obilježavanja Svjetskog dana siromašnih, priredio ručak za 1.300 siromaha i beskućnika. Sjedio je s njima u vatikanskoj dvorani za audijencije, gdje su ih posluživali konobari volonteri. Beskućnici i siromasi su stigli u Vatikanu zahvaljujući dobrotvornim udrugama i vjerskim zajednicama koje im svakodnevno pomažu, prenosi Index.

Prije ručka, papa je održao propovijed u bazilici svetog Petra, gdje je pozvao ljude s više životne sreće “da probiju tu unutarnju gluhoću koja nas priječi da čujemo prigušeni krik boli onih najkrhkijih”. Upravo zbog toga je 2016. utemeljio Svjetski dan siromašnih.

– Ako je naše srce umrtvljeno i ravnodušno, ne možemo čuti njihov tihi krik boli, ne možemo plakati s njima i za njih, ne možemo spoznati koliko je samoće i tjeskobe skriveno u zaboravljenim kutcima naših gradova, poručio je papa Franjo.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap