Papa Franjo još jednom oduševio, pogledajte kako na prstu vrti nogometnu loptu

Jasmina Grgurić Zanze
3. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

Neobičnim podvigom papa Franjo još jednom osvaja svijet. Kubanski cirkus u Vatikanu već je dovoljna vijest sama za sebe, ali neočekivanu gestu napravio je jedan akrobat, što je Sveti otac u svojoj već poznatoj maniri spremno prihvatio.

Snimak zaslona: Youtube

Papa Franjo već je mnogo puta dokazao da je čovjek ispred svoga vremena, tim više ako uzmemo u obzir njegovu vrlo ozbiljnu funkciju vrhovnog poglavara Katoličke Crkve. Iako njegove vrlo progresivne izjave, za kojima ne zaostaje ni djelima, mnogi vjernici smatraju kontroverznim, simpatizera među katolicima, pripadnicima ostalih vjeroispovijesti, ali i nevjernicima svakako mu ne nedostaje.

Da nije tek neka udaljena i stroga figura, dokazao je još jednom jučer tijekom gostovanja kubanskog ljudskog cirkusa u Vatikanu. Papa Franjo u svojoj 83-godini života pokazao je i da se zna zabaviti, ali i ljubav prema nogometu tako što je loptu vrlo spremno i spretno zavrtio na svojemu prstu!

Akrobat mu je vrlo spontano prišao i vrteću nogometnu loptu premjestio na njegov prst, a papi Franji pošlo je za rukom da je održi nekoliko sekundi. Sveti Otac nikada nije skrivao da ja nogometni obožavatelj, a jednom je prilikom otkrio da navija za domaći argentinski klub San Lorenzo.

Cirkusanti s Kube bili su dio iznenađenja za papu Franju prije zaključenja njegove kateheze u srijedu. Oduševljen njihovom izvedbom, zahvalio im je i poručio da svojim radom nude ljepotu podizanja ljudskih srca prema Bogu.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap