Pao još jedan umirovljenik “kriminalac”: Čeka ga kazna zbog tri metra drva

Jasmina Grgurić
27. rujna 2021.
Novosti
A- A+

Zima dolazi, drva su poskupjela, a grijati se mora. Svatko se snalazi kako može, a neki su prisiljeni tražiti alternativne metode. Ovaj umirovljenik drva možda nikomu nije ukrao, ali svejedno će zbog tri metra platiti kaznu jer nije imao popratnicu.

Foto: MUP

Kaznu u iznosu od nekoliko tisuća kuna mogao bi platiti bjelovarski umirovljenik (67) kojeg je u petak policija uhvatila da prevozi drva bez popratnice.

Muškarca je u petak prijepodne policija zatekla u Hrastovcu nedaleko od Garešnice, u trenutku dok je upravljao traktorom bjelovarskih registracija, a za koji je bila priključena prikolica s drvima.

Radilo se tri i pol kubna metra graba izrezana na metrice.

– Drva nisu bila propisno obilježena te vozač za njih nije imao popratnicu- naveli su iz Policijske uprave bjelovarsko–bilogorske.

baka marija
Umirovljenica iz Podravine ima 96 godina i sama cijepa drva: "Bez posla ne bih mogla živjeti"

Policija mu je drva privremeno oduzela, a protiv njega slijedi obavijest o počinjenom prekršaju nadležnom šumarskom inspektoru zbog počinjenog prekršaja iz članka 37. stavka 1. Zakona o šumama.

Za taj prekršaj predviđena je novčana kazna do 7000 kuna, a do tog iznosa bit će kažnjena za prekršaj osoba koja ”drvo ili grane posječene u šumi ili izvan šume prevozi, otprema ili pohrani te prodaje, odnosno kupuje neobilježeno ili bez popratnice”, piše Bjelovar.live.

Inače, popratnica je dokaz da je drvena masa koju prevozite legalno posječena i stavljena u promet. Zašto je starac nije imao, lokalni portal nije uspio doznati.

Pao još jedan umirovljenik “kriminalac”: Čeka ga kazna zbog tri metra drva
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap