Ovako se ruše stereotipi: Umirovljenica (83) pred Chuckom Norrisom izborila crni pojas u karateu

Josip Mihaljević
28. srpnja 2021.
Novosti
A- A+

Možda ima 83 godine, ali je isto tako ovoga tjedna izborila crni pojas u karateu. Umirovljenica Carole “navukla” se na ovu borilačku vještinu prije 15 godina kada je unuku počela voditi na treninge.

umirovljenica karate

Foto: Youtube screenshot

Simpatična umirovljenica Carole Taylor (83) izborila je crni pojas u karateu i to pred jednim od najpoznatijih karataša svijeta – Chuck Norris (81) je bio u komisiji. Ljubav prema ovoj borilačkoj vještini počela je prije 15 godina kada je svoju 11-godišnju unuku počela voditi na treninge, piše eastidahonews.com.

“Bila sam iznenađena, pomislila sam kako je ovo dobro i za tijelo i za um. Rekla sam si da je ovo sigurno nešto što bi ljudi mojih godina trebali probati. Pa sam pitala trenera bi li bilo u redu da se ja pridružim”, kazala je umirovljenica.

Zajedno s unukom išla je na treninge i napredovala kroz pojase, od bijelog pa sve do crnog. Prvi crni pojas izborila je isti dan kada i unuka. U karateu kod crnog pojasa postoje stupnjevi, a umirovljenica je u subotu osigurala crni pojas petog stupnja.

Pojas je osvojila na godišnjoj manifestaciji karatea koju organizira Chuck Norris, jedan od najpoznatijih karataša današnjice. Sudionicima je priuštila pravu predstavu – na početku se pravila da joj je potreban štap za hodanje, a kasnije pokazala sve uobičajene karataške poteze. Upravo joj je Chuck Norris dao crni pojas.

“Bila sam tako uzbuđena. Poklonila sam mu se, okrenula, a on je stao pojas na mene. Okrenula sam se opet i poklonila, a on me zgrabio i zagrlio tako snažno da me skoro podigao u zrak. Norris je tako divan čovjek, on ima 81 godinu i pričali smo kako on u posljednje vrijeme ne vježba dovoljno i da sam ga ja inspirirala”, kazala je umirovljenica medijima.

A kako je sve to izgledalo možete pogledati ovdje:

Ovako se ruše stereotipi: Umirovljenica (83) pred Chuckom Norrisom izborila crni pojas u karateu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap