Ova umirovljenica nikada ne raskićuje svoje božićno drvce

Jasmina Grgurić Zanze
7. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Ako na blagdan Sveta tri kralja niste raskitili svoje božićno drvce, ništa zato. Naime, u katoličkoj crkvi ukrašene jelke ostaju sve do Svijećnice koja se slavi 2. veljače, dakle 40 dana nakon Božića kao blagdana Prikazanja Gospodnjeg u Hramu. Druga opcija je do 10. siječnja, jer ove godine božićno vrijeme, koje može trajati od 14 do 20 dana, ovisno o tomu na koji dan pada Božić, traje do ove nedjelje. A ova baka svoj bor ne raskićuje – nikada!

Britanka (71) nikada ne raskićuje svoje drvce Foto: Facebook

Ukrašeno drvce možete držati i nakon Sveta tri kralja, jer božićno vrijeme ove godine u katoličkoj crkvi traje do 10. siječnja, a pogrešno ne bi bilo bor zadržati ni do Svijećnice, 2. veljače.

Kao primjer vam može poslužiti i ova umirovljenica iz Britanije koja svoje drvce baš nikada ne raskićuje, i to iz praktičnih razloga.

Tri bake pokazale kako su se nekada ukrašavala božićna drvca

Tako je Trudy McDougall Alexander na društvenim mrežama otkrila kako njezina 71-godišnja mama štedi vrijeme kada je u pitanju raskićavanje božićnog drvca. Naime, jednostavno ga zamota  u prozirnu foliju i takvog ga spremi sve do idućih blagdana. A sve kako bi izbjegla frustraciju i sate posla uslijed skidanja kuglica, spremanja ukrasa i slaganja drvca, piše The Sun.

Jednako će tako vrijeme uštedjeti i kod idućeg Božića, jer već ima savršeno ukrašeno drvce, bez potrebe da ponovno prolazi cijeli postupak. Samo ga izvadi, odmota i stavi na željeno mjesto.

“Moja majka sada ima 71 godinu i ne voli gubiti vrijeme, stoga drvce umotajte i ravno do garaže! Pet minuta dolje, pet minuta gore” – napisala je kći domišljate Britanke na Facebooku te prikupila 17 tisuća lajkova i gotovo 3.000 komentara.

Mnogi su se oduševili s ovom idejom, no ima i onih koji smatraju da ukrašavanje drvca u obitelji ima posebnu čar za sve članove, koliko god vremena i truda iziskivalo.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap