Ova 65-godišnja umirovljenica profesionalno igra igrice: ‘Dobro je za mozak i ruke’

Matej Markovinović
29. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Ching Yi-Shu, 65-godišnja umirovljenica iz Tajvana, ‘trenira’ igranje igrica čak pet sati tjedno. Iako nekada nije voljela računala, spoznala je da je igranje igrica dobro za mozak i za ruke, pa se tako od nedavno i profesionalno natječe u League of Legendsu.

Screenshot: YouTube/AP Archive

Kompjuterske igrice nisu samo popularne među mladima, a to upravo dokazuje i Chiang Yi-Shu, 65-godišnja umirovljenica iz Tajvana koja provodi sate igrajući League of Legends. Svoj je hobi, štoviše, dovela na novu razinu, pa se od nedavno i profesionalno natječe u ovoj popularnoj kompjuterskoj igri.

Kako prenosi novinska agencija AP, Chiang je jedna od igračica u e-sport timu Hungkuang Evergreen Gaming, koji je osnovan ovog ljeta. Njezini kolege s kojima igra imaju između 62 i 69 godina te se svi jako dobro zabavljaju. Fokus im je, kako kaže 65-godišnjakinja, na uživanju, a ne na “ubijanju” protivnika.

– Iskreno govoreći, znala sam vrlo malo o računalima. Nikad nisam razmišljala da bih ih naučila koristiti, jer više volim interakciju s ljudima. No, kada sam počela igrati igrice, shvatila sam da je to dobro za mozak i za ruke. Morate biti spretni, rekla je Chiang.

Chiang, inače, ‘trenira’ igranje igrica oko pet sati tjedno na sveučilištu u Taichungu. Sveučilište je od njene kuće udaljeno oko sat vremena brzom željeznicom, ali umirovljenicu to ne sprječava. Iako je njezin tim izgubio na posljednjem turniru, Chiang kaže da joj je igranje prilika da nauči nešto novo te da nadvlada svoje početno neznanje o tehnologiji.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap