Otvorena je zgrada Odjela za psihogerijatriju koja će omogućiti palijativnu skrb za 15 pacijenata

Ana Kanazir
1. prosinca 2023.
Novosti
A- A+

Klinika za psihijatriju Vrapče u Zagrebu je proslavila svoj 144. rođendan, a istovremeno je otvorena i obnovljena zgrada Odjela za psihogerijatriju u sklopu Klinike. Zgrada se sastoji od četiri jedinice, a pružit će i palijativnu skrb za 15 pacijenata, dok će se provoditi socioterapija i edukacije.

Palijativna skrb je u velikim problemima u Hrvatskoj, o čemu smo pisali ovdje, a sada će se barem malo olakšati ovaj problem otvaranjem nove zgrade Odjela za psihogerijatriju. Također, na novom odjelu skrbit će se za 59 bolničkih pacijenata, a bit će i 25 mjesta u dnevnoj bolnici.

Nova zgrada Odjela za psihogerijatriju ima jedinicu intenzivnog liječenja, palijativnu skrb za 15 pacijenata što je posebno značajno za sve teško bolesne osobe koje sada svoje zadnje dane mogu provesti u novom i uređenom prostoru. Osim toga, ima i dnevnu bolnicu, a sve ovo je smješteno u prizemlju, dok su na katu socioterapija i edukacijski centar.

– Zgrada se proteže na 3.000 metara kvadratnih i sastoji se od četiri jedinice. Skrbit će za 59 bolničkih pacijenata i usto će imati 25 stolica dnevne bolnice, rekla je ravnateljica Klinike za psihijatriju Vrapče Petrana Brečić za vijesti.hrt.hr.

Ova obnova je vrijedna 6,4 milijuna eura, a financirao ju je Grad Zagreb.

Copy link
Powered by Social Snap