Otvaranje dvorana nisu čekali samo mladi: Ovi umirovljenici treniraju punom parom!

Jasmina Grgurić Zanze
28. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Na spomen vježbanja u trećoj dobi, prva pomisao je neko gerijatrijsko gibanje koje nikakve veze sa modernim fitnessom nema. Da to uopće nije tako, svjedoči i ova grupa umirovljenika koja je, baš poput mladih, jedva dočekala da se otvore dvorane pa da mogu nastaviti sa treninzima punom parom. Ne žele, kažu, zakržljati pred televizorima, a ovako se osjećaju mlado i poletno.

Grupa umirovljenika vratila se u dvoranu (Snimak zaslona/RTL)

Otvaranje teretana i fitness dvorana nisu jedva dočekali samo mladi, nego i oni nešto stariji. Grupa od desetak umirovljenika odmah je zasukala rukave i vratila se strunjačama, spravama i gibanju. Treniraju dvaput tjedno po sat vremena te ni po čemu ne zaostaju za mlađim grupama. A počeli su prošle godine, upravo u jeku pandemije kako bi ojačali tijelo i duh. Uz sve, tu je i više nego korisna socijalizacija.

“Želim biti aktivna kad mi je Bog dao dane. A i čitala sam u jednoj knjizi, da jedan doktor kaže da je našoj ljudskoj vrsti normalno živjeti 95 godina, znači ja imam još jako puno života ispred sebe – moram ostati u kondiciji!” – kaže za RTL umirovljenica Antica Lovrić.

Sat vremena utorkom i četvrtkom proleti u trenu. Nakon toga osjećaju se mlado i poletno.

“Nije mi ništa teško, malo ovo na podu je, ali dobro, sve je to super, već sam se naučila” – dodaje umirovljenica Irena.

Grupa ima i jednog muškog, 75-godišnjeg gospodina Ivana koji se sportom nije bavio u mladosti pa to sada nadoknađuje rekreacijom.

umirovljenica
Čeka li nas pandemija slomljenih kukova?

“Da ne zahrđa tijelo stalno sjedeći ispred ekrana. Supruga je prije mene počela trenirati pa je hvalila trenericu. Vidio sam da su vježbe dosta raznolike i da nisu previše naporne za naše godine” – kaže Ivan.

Grupa zajedno ima 650 godina. Dosad su trenirali na otvorenom, a sada su napokon opet u dvorani gdje o njima brine trenerica Jelena Brkić.

“Kroz naš trening radimo cijelo tijelo, najviše se baziramo na mobilizacijske vježbe da spriječimo razvoj kifoze. Bitno je ojačati njihov trup i naravno da razvijemo mišićnu stavku s obzirom da s godinama mišićna masa pada” – zaključila je.

 

 

Otvaranje dvorana nisu čekali samo mladi: Ovi umirovljenici treniraju punom parom!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap