Orsat Miljenić: SDP-ova vlada ukine povlaštene mirovine političarima, HDZ-ova vlada radi sve suprotno

Josip Mihaljević
13. studenoga 2018.
Novosti
A- A+

Oslabljena opozicija nastavlja s kritikom mirovinske reforme. Ovoga puta istupio je Orsat Miljenić, bivši ministar pravosuđa, koji je kritizirao HDZ-ove poteze oko uvijek spornih povlaštenih mirovina.

orsat miljenić

Foto: Orsat Miljenić | Youtube screenshot

Mediji su ovih dana objavili podatke o visini različitih vrsta mirovina u Hrvatskoj, a pažnju javnosti su okupirale visine mirovina bivših političara.

Njihova mirovina u prosjeku iznosi čak 9.806,40 kuna, a u zadnjih šest mjeseci je porasla za dvjestotinjak kuna.

U tu povlaštenu skupinu ubrajaju se ne samo zastupnici u Hrvatskom saboru, nego i članovi Vlade, suci Ustavnog suda i glavni državni revizori.

SDP se o čitavom slučaju oglasio na svom Twitter profilu, podsjećajući javnost na činjenicu da je Milanovićeva vlada ukinula povlaštene mirovine za zastupnike:

Na njihovu objavu nadovezao se i tadašnji ministar pravosuđa Orsat Miljenić, koji je podsjetio da nisu ukinuli povlaštene mirovine samo saborskim zastupnicima, nego i svim političarima koji primaju mirovine po posebnim propisima iz gores pomenutih kategorija.

Dodao je kako su tada, kako ne bi došlo do povećanja najviših mirovina u državi, snižavali koeficijente dužnosničkih plaća kako one ne bi porasle. Smanjivali su i povlaštene mirovine, a prema Miljeniću, HDZ radi sve suprotno.

Orsat Miljenić: SDP-ova vlada ukine povlaštene mirovine političarima, HDZ-ova vlada radi sve suprotno
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap