Oporba pokreće postupak opoziva ministra Beroša: “U normalnoj državi sam bi podnio ostavku”

Josip Mihaljević
19. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Ministar zdravstva Vili Beroš pod povećalom je javnosti zbog velikih dugova u zdravstvu, a potresa ga i afera s platformom Cijepise.hr. Oporba želi pokrenuti opoziv za njegovom smjenom, a saborska rasprava održat će se ili prije lokalnih izbora, ili između prvog i drugog kruga.

beroš vili

Foto: Vili Beroš | FB

“Dionice” ministra zdravstva Vilija Beroša u naglom su padu posljednjih dana. Nakon velikih problema s veledrogerijama, našao se u aferi s platformom Cijepise.hr koju je otkrio Telegram. Sama platforma ne funkcionira baš najbolje, a posao je za veliku sumu novca dobila tvrtka Cuspis Vinka Kojundžića, inače Beroševog prijatelja. Oporba zbog toga planira pokrenuti opoziv sve nepopularnijeg ministra, piše novilist.hr.

Inicijativa dolazi od SDP-a odakle kažu da će se početkom ovoga tjedna konzultirati s ostatkom opozicije.

“Sve što se događalo proteklih nekoliko tjedana, od obustave isporuke lijekova bolnicama, pa do skandala s informatičkom platformom Cijepise.hr, pokazuje da ministar Beroš jednostavno mora otići. Potpuno je neprihvatljivo da sustav cijepljenja ne funkcionira, a da onda saznamo da je prijateljima i podržavateljima HDZ-a dodijeljen posao vezano za to. Potpuno je neprihvatljivo da se zarađuje na životima i zdravlju ljudi. Zato Beroš definitivno više ne može biti ministar zdravstva i SDP će idućih dana započeti konzultacije s drugim oporbenim strankama o pokretanju postupka njegovog opoziva.

To nema nikakve veze s lokalnim izborima, nego isključivo s činjenicom da su skandali unutar Ministarstva toliki da bi u svakoj normalnoj državi ministar i sam ponudio ostavku”, kazao je Peđa Grbin za Novi list.

Saborska procedura nalaže da se zahtjev za opoziv automatski uvršatava u dnevni red, a Vladi da je osam dana za očitovanje. Glasovanje o nepovjerenju mora se održati u razmaku od sedam do 30 dana nakon podnošenja prijedloga, što znači da će rasprava o opozivu biti ili neposredno prije lokalnih izbora, a najkasnije između prvog i drugog kruga.

24,99 kn
3,32 €
Provjerite ponudu
24,99 kn
3,32 €
prije:
37,99 kn
5,04 €
Provjerite i uštedite

Zewa toaletni papir

Aqua tube, razne vrste, 10 rola
25,99 kn
3,45 €
prije:
39,99 kn
5,31 €
Provjerite i uštedite
29,99 kn
3,98 €
prije:
42,99 kn
5,71 €
Provjerite i uštedite

Podravka grah

Crveni, smeđi ili bijeli
6,49 kn
0,86 €
prije:
9,99 kn
1,33 €
Provjerite i uštedite
Oporba pokreće postupak opoziva ministra Beroša: “U normalnoj državi sam bi podnio ostavku”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap