Oko 80 novih slučajeva dosad, čak 11 zaraženih u Domu za starije!

Jasmina Grgurić
12. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Županijski stožeri dostavljaju podatke o broju novih zaraženih osoba Covidom-19 u posljednja 24 sata. Dosad je već oko 80 slučajeva, od čega 24 u Zagrebu te 16 u Istri. U Domu za starije i nemoćne osobe u Umagu je čak 11 zaraženih osoba, nakon što je koronavirus jučer utvrđen kod jedne osobe. Dio podataka još se čeka, no brojke su zasad bolje nego jučer.

Foto: Dom za starije i nemoćne osobe Umag

Županijski stožeri javljaju podatke o novom broju zaraženih osoba u posljednja 24 sata. Zasad ih je već oko 80, a zbirne podatke oko 14 sati objavit će Nacionalni stožer civilne zaštite. Najviše oboljelih zasad je u Zagrebu, 24 te 16 u Istri gdje je Covid-19 ušao u Dom za starije i nemoćne osobe u Umagu.

Riječ je o gradskoj ustanovi “Atilio Gamboc”. Nakon što je jedan osoba jučer bila pozitivna, danas ih je čak 11, od čega šestero štićenika i petero djelatnika. Provodi se daljnja epidemiološka obrada u Domu za starije i nemoćne u Umagu. Inače, jedna je to od najskupljih ustanova u Hrvatskoj. Smještaj za umirovljenike kreće se od 6.500 do 12.000 kuna, uz sufinanciranje grada ovisno o visini mirovine, od 10 do 50 pa i 100 posto cijene.

U Zagrebačkoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji je po sedmero oboljelih, Brodsko-posavskoj šest, Splitsko-dalmatinskoj i Virovitičko-podravskoj po petero, Osječko-baranjskoj i Zadarskoj po troje, Šibensko-kninskoj dvoje, Krapinsko-zagorskoj jedan…

Jučer smo imali rekordan broj od 140 oboljelih u jednome danu. Podsjetimo, od sutra je obavezno nošenje maski u svim prodavaonicama te kao i dosad, u javnom  prijevozu.

 

Oko 80 novih slučajeva dosad, čak 11 zaraženih u Domu za starije!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap