Odlična vijest za umirovljenike grada na obali: Pogledajte kako se prijaviti na besplatni informatički tečaj

Luka Kalac
18. studenoga 2023.
Novosti
A- A+

Besplatan informatički tečaj za umirovljenike s novigradskog područja organizira Gradska knjižnica Novigrad u suradnji s udrugom iNovigrad. Kako biste sudjelovali u ovih šest informatičkih radionica, sa sobom morate donijeti dokaz o umirovljeničkom statusu i dobru volju. Sve počinje 28. studenoga u prostoru knjižnice.

Photo: Unsplash

Digitalno doba sa sobom je donijelo mnogobrojne novitete koji su nam omogućili čitav niz stvari koje možemo obavljati iz udobnosti svoga doma. Ipak, ono je poprilično otežano za starije generacije koje su svoj prvi susret s računalom ostvarili tek u kasnijoj životnoj dobi. Srećom, nije riječ o složenom procesu usvajanja, ali je potrebno temeljito objašnjenje kako bi se u potpunosti olakšalo korištenje računala. Upravo to su prepoznali i u gradu Novigradu u kojem će biti održan besplatan tečaj informatike krajem studenog za sve novigradske umirovljenike željne i voljne učenja.

Početak informatičkog tečaja za umirovljenike je 28. studenog 2023. godine u Gradskoj knjižnici Novigrad te će se održavati utorkom i četvrtkom od 18:00 do 19:30 sati. Ovim povodom održat će se šest informatičkih radionica za vrijeme kojih će umirovljenicima biti približene osnove Worda, ali i pretraživanje Interneta kao i otvaranje te pisanja e-mailova. Inače, iza ovog informatičkog opismenjavanja umirovljenika stoji udruga iNovigrad.

– Budući su mjesta na radionici ograničena, molimo sve zainteresirane umirovljenike da se predbilježe za tečaj u Gradskoj knjižnici u radnom vremenu knjižnice (ponedjeljkom i subotom od 8:00 do 13:00 sati, a od utorka do petka od 10:00 do 18:00 sati) ili telefonom (poziv na broj 052/729-040). Upisi traju do popunjenja mjesta, a najduže do 20. studenog 2023., detaljnije su pojasnili iz Grada Novigrada.

Sve što trebate ponijeti sa sobom je dokaz o umirovljeničkom statusu (npr. odrezak posljednje mirovine). Potrebno je istaknuti kako se od polaznika informatičkog tečaja očekuje redovito pohađanje. Ako su polaznici spriječeni sudjelovati na tečaju zbog obveza, moli ih se da na vrijeme jave knjižnici pozivom na broj 052/729-040, stoji na stranicama Gradske knjižnice Novigrad.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap