Objavljena tema prvog Svjetskog dana baka i djedova

Josip Mihaljević
21. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Prvi svjetski dan baka i djedova slavit će se u nedjelju, 25. srpnja. Papa je izabrao i temu ovogodišnjeg obilježavanja koja dolazi iz Evanđelja po Mateju: “Ja sam s tobom u sve dane”.

baka

Foto: Unsplash

“Ja sam s tobom u sve dane” (usp. Mt 28, 20) tema je prvog Svjetskog dana baka i djedova i starijih osoba. Temu je odabrao papa Franjo, a slavlje će se po prvi puta obilježiti 25. srpnja.

Papa je objasnio kako odabirom teme želi izraziti bliskost Gospodina i Crkve u životu svake starije osobe, posebno u teškom vremenu pandemije, piše ika.hkm.hr.

Papa Franjo utemeljio Svjetski dan baka, djedova i starijih osoba

Tema je također obećanje bliskosti i nade kju mladi i stari mogu pružiti jedni drugima. Kako su objasnili iz Ureda za laike, obitelj i život, unuci i mladi nisu pozvani biti prisutni u životima starijih ljudi, već stariji ljudi, odnosno bake i djedovi, imaju zadatak naviještati, moliti i probuditi vjeru kod mlađih.

Papa Franjo je uz molitvu 31. siječnja objavio da ustanovljuje Svjetski dan posvećen bakama i djedovima i starijim osobama, a proslava će biti svake četvrte nedjelje u srpnju, uoči spomena svetog Joakima i Ane, Isusovog djeda i bake.

 

Objavljena tema prvog Svjetskog dana baka i djedova
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap