Objavljen je poziv za davanje na korištenje vrtnih parcela na području tri zagrebačka kvarta

Ana Kanazir
14. listopada 2022.
Novosti
A- A+

Gradonačelnik Grada Zagreba objavljuje Javni poziv za podnošenje zahtjeva za davanje vrtnih parcela na korištenje na području gradskih četvrti Novi Zagreb – Zapad, Peščenica – Žitnjak i Sesvete. Daju se ukupno 33 parcele od 50 metara kvadratnih, a na njima se može zasaditi povrće, jagodasto voće, začinsko bilje i cvijeće za vlastite potrebe.

Photo: Pxfuel

Od svih navedenih parcela, četiri se nalaze u Novom Zagrebu, točnije na lokaciji Mrkšina ulica, 25 njih su na području Žitnjaka i to na lokaciji I. gardijske brigade „Tigrovi“ i 4 u Sesvetama, u Ulici Rimski put. Parcele se daju na period od dvije godine s mogućnošću produljenja, a osoba koja ih dobije potpisuje ugovor.

Tko se može prijaviti za korištenje vrtova?

Zahtjev mogu podnijeti sve osobe s prebivalištem na području Zagreba koji nemaju u vlasništvu, suvlasništvu, zakupu ili na korištenje drugo obradivo zemljište. Kriteriji za utvrđivanje Liste za davanje na korištenje vrtnih parcela na obradivom zemljištu, koji se izražavaju brojem bodova, su:

 • status umirovljenika – 4 boda
 • za svakih pet godina prebivanja na području Grada Zagreba – 1 bod
 • prebivanje na području gradske četvrti u kojoj se nalazi vrtna parcela – 5 bodova
 • prema ukupnim prosječnim mjesečnim primanjima po članu zajedničkog kućanstva, ostvarenim u prethodnoj godini, podnositelju zahtjeva za prihod:
  – do 1.000,00 kn – 3 boda,
  – od 1.001,00 kn – 1.750,00 kn – 2 boda,
  – od 1.751,00 kn – 2.200,00 kn – 1 bod,
 • prema statusu korisnika prava socijalne skrbi na temelju Zakona o socijalnoj skrbi – 2 boda,
 • za status nezaposlene osobe – 3 boda
 • za status hrvatskog branitelja podnositelja zahtjeva i/ili člana zajedničkog kućanstva – 2 boda
 • za svakog člana zajedničkog kućanstva – 1 bod,
 • za svakog maloljetnog člana zajedničkog kućanstva – 2 bod

Kako bi se dokazali navedeni kriteriji, potrebno je priložiti isprave koje dokazuju navedeni status, a o kojim se točno ispravama radi, možete pogledati ovdje.

Kako se prijaviti?

Prijaviti se možete popunjavanjem Zahtjeva za davanje na korištenje vrtne parcele u roku od 15 dana od dana objave ovog poziva. Javni poziv objavljuje se s danom 13.10.2022. Osim Zahtjeva, potrebno je donijeti i navedenu dokumentaciju u Gradski ured za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, Sektor za poljoprivredu, šumarstvo i lovstvo.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Listu korisnika parcela, na prijedlog Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, utvrđuje gradonačelnik, a bit će objavljena na web stranici Grada Zagreba.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap