Obitelj je ogorčena: 80-godišnjakinja preminula zbog nestanka struje

Milan Dalmacija
19. svibnja 2023.
Novosti
A- A+

Obitelj Australke preminule početkom svibnja ogorčena je na tvrtku za distribuciju električne energije. Naime, zbog kvara u gradiću Dubbo struje nije bilo sat vremena, zbog čega su se ugasili aparati za održavanje na životu 80-godišnje Glorije Shae, koju je obitelj pronašla mrtvu u njenom stanu.

brojilo za truju

Foto: Youtube screenshot

Jedna obitelj iz Australije teško se miri s gubitkom svoje majke i bake. Gloria Shae (80) preminula je početkom svibnja u svom domu u gradiću Dubbo zbog nestanka struje.

Obitelj ju je pronašla na podu stana, a pretpostavljaju da je pokušala doći do boce s kisikom. Naime, koristila je uređaje za održavanje na životu, a u jednom je trenutku nestalo struje, piše 7News. Zbog toga je bila i registrirana kod lokalnog distributera električne energije.

racun struja HEP
HEP za 12 dana struje gospođi Nadi naplatio 68.000 kuna, sve je završilo na sudu

– Da je bio neki automatizirani sustav koji bi mi poslao poruku, stigao bih do mame za 30 sekundi, rekao je sin pokojnice za tamošnje medije dodavši da ga distributer nije obavijestio o nestanku struje.

Nema sustava obavještavanja

Upravo zato je majku i registrirao kao posebnu korisnicu, no ne postoji sustav koji bi obavještavao članove obitelji teško oboljelih osoba da su im aparati za održavanje na životu u opasnosti zbog nestanka struje.

Nakon što je 80-godišnjakinja pronađena, hitna pomoć je stigla za 15 minuta. Liječnici su je pokušali reanimirati, ali mogli su jedino konstatirati moždanu smrt. Iz energetske tvrtke kažu da su isključili struju zbog toga što je prolaznik uočio iskrenje iz transformatora. Popravak je trajao sat vremena.

Trebali su se pobrinuti za nju

Iz tvrtke su dodali da bi se građani trebali pobrinuti za alternativne izvore struje u slučaju da im je ona neophodna. Obitelj preminule žene se s takvim stavom ne može pomiriti.

– Ali kako bi žena od 80 godina, koja ne može disati i probudila se iz dubokog sna, trebala izaći van i sama pokretati agregat, zavapio je njen sin.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap