Obišli smo vanjsku tržnicu u Puli: Evo kakve su ondje cijene

Luka Kalac
16. travnja 2024.
Novosti
A- A+

Cijene voća i povrća u velikim trgovačkim lancima uvijek su povoljnije od onih na tržnicama, no ne može se reći da je kvaliteta ista ili slabija na tržnicama jer je riječ uglavnom o kvalitetnijim i domaćim namirnicama. S obzirom na to da smo puljsku tržnicu obišli u prvoj polovici travnja, ponuda je ponajprije ovisila o godišnjem dobu. Ne samo da se nude izvrsni domaći proizvodi i začinsko bilje, već se ondje prodaje limun, naranča, rotkvica, cvjetača, krumpir, celer, mrkva i još niz drugog voća i povrća.

Rotkvice na puljskoj tržnici.

Rotkvice | Foto: mirovina.hr

Obilje boja i mirisa zavladalo je na jednom od najposjećenijih mjesta u svakom gradu, tržnici. Nakon posjeta puljskoj tržnici, donosimo vam izdvojene cijene na tržnicama, a usporedili smo ih s onima na osječkoj tržnici. Uz brojne popratne proizvode i cvijeće, daleko je najbogatija ponuda sezonskog voća i povrća koje je ondje dospjelo ravno iz polja.

Uz voće, povrće, domaće proizvode poput meda ili maslinovog ulja i cvijeće, na puljskoj tržnici nudi se niz raznog začinskog bilja. Koliko se razlikuju cijene na tržnicama na kontinentu i obali najbolje ćete vidjeti direktnom usporedbom cijena, no treba imati na umu kako smo osječku tržnicu posjetili početkom veljače, a cijene možete provjeriti ovdje.

S druge strane, puljsku tržnicu smo posjetili prošli tjedan pa su moguće manje oscilacije cijena povrća i voća. Potrebno je naglasiti kako je uz spomenuti vremenski odmak, cijena krumpira i jabuka dvostruko veća na puljskoj tržnici, nego na osječkoj.

Tržnica u Puli

Tržnica u Puli dijeli se na onu otvorenog i zatvorenog tipa, a obje imaju bogatu povijest. Ona zatvorenog tipa izgrađena je još 1903. godine, dok je posljednji put rekonstruiranja 1997. godine. Na otvorenom dijelu tržnice mogu se pronaći povrće, voće, domaći proizvodi, cvijeće i začinsko bilje. Cijene svih namirnica na puljskoj tržnici možete pogledati u galeriji ispod:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap